Увеличаването на инфлацията в Русия, предизвикано от нарастващите потребителски цени,

...
Увеличаването на инфлацията в Русия, предизвикано от нарастващите потребителски цени,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руската икономика може да прегрее

Увеличаването на инфлацията в Русия, провокирано от възходящите потребителски цени, изключително на храните и горивата, съвсем несъмнено ще докара до увеличение на разноските й за финансиране на войната против Украйна, показва английското разузнаване в последния отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство, оповестен в обществената мрежа Х.

" През септември 2023 година инфлацията в Русия се увеличи до 6% по отношение на 5,3% през август 2023 година Това се дължеше на повишението на цените, като да вземем за пример на храните и горивата. По-високата инфлация съвсем несъмнено ще усили разноските за финансиране на войната на Русия в Украйна ", написа английското министерство.

" В отговор Централната банка на Русия (ЦБР) усили главния лихвен % с 2 процентни пункта до нов главен лихвен % от 15%. Това са най-високите лихвени проценти от май 2022 година насам.

Много е евентуално ЦБР да резервира високите лихвени проценти до 2024 година Това ще усили разноските по заеми за съветските консуматори и евентуално ще се отрази и върху разноските на съветското държавно управление за обслужване на дълга.

Поради възходящото търсене, частично дължащо се на огромното нарастване на разноските за защита, наред с продължаващия напън от стягането на пазара на труда. Руската стопанска система евентуално е изложена на риск от прегряване.

Това е доста евентуално да подсигурява, че инфлацията в Русия през 2024 година ще остане над целевото ниво от 4%. Продължаващата висока инфлация евентуално ще докара до ерозия на държавните разноски в действително изражение, изключително в области като обществените грижи, в които разноските нарастват под равнището на инфлацията.

Това в допълнение илюстрира преориентирането на съветската стопанска система към поддържане на войната на първо място ", обобщават в отчета, предава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР