Увеличаването на числеността и капацитета на китайската армия става с

...
Увеличаването на числеността и капацитета на китайската армия става с
Коментари Харесай

Американски генерал: Китайската армия скоро ще може да ни съперничи

Увеличаването на числеността и потенциала на китайската войска става с такова движение, че скоро ще може да съперничи на американската „ на практика във всички области “, предизвестява върховен американски боен.

„ Впечатляващото усилване на военната мощност на Китай скоро може да съставлява предизвикателство за Съединени американски щати на практика във всички области “, сподели адмирал Хари Харис на чуване пред Комисията за въоръжените сили в Камарата на представителите, написа.

Най-голям прогрес се отбелязва при разполагането на ракетните батареи, развиването на пето потомство изтребители, усилване на китайските Военноморски сили, в това число с първа база в чужбина – в пристанището в Джибути, показва адмиралът.

Хари Харис е шеф на Тихоокеанското командване на Съединени американски щати. Наскоро той бе избран от президента Доналд Тръмп за дипломат в Австралия. Номинацията му би трябвало да бъде утвърдена от Сената. Според този върховен боен с 39-годишна кариера в армията, който пламенно подлагаше на критика експанзията на китайската войска в Южнокитайско море, в случай че Съединени американски щати не ускорят своето военно развиване, то американската войска ще се затрудни да се конкурира с китайската национална войска в предстоящ спорове.

По отношение на опасността от страна на Северна Корея, той сподели, че Пентагона разполага с нужните благоприятни условия да блокира всякаква ракета, ориентирана към американска територия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР