Уважаваният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен

...
Уважаваният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен
Коментари Харесай

Протежето на Радев Стойчо Кацаров изчегърта и уважавания проф. Богов! Известният нефролог пред ПИК: Не е изненада след всички неща, които сътвориха от юли насам

Уважаваният нефролог от " Александровска " болница проф. Борис Богов е уволнен през днешния ден и като доктор, научи извънредно ПИК от самия него. Пред медията ни известният експерт изясни, че през днешния ден сутринта е получил уведомление за своето уволняване, в които няма никакви претекстове.

" Днес сутринта разбрах. Няма претекстове за моето уволняване. Очевидно съм на нечие око бодил ", разяснява пред ПИК проф. Богов.

Той разкри, че към този момент остава началник на катедра " Вътрешни заболявания " и учител на студенти.
" Не знам до каква степен има смисъл да апелирам уволнението. Засега не съм мислил. Ще вземам решение от понеделник натам ", сподели още уважаваният експерт.

На въпрос на ПИК дали е изненада за него уволнението му, той разяснява: " Не бих споделил, като се има поради всички неща, които сътвориха от месец юли насам. "

" Действията им са очевадни. Не бих го нарекъл реваншизъм, само че явно преча на някои хора от " Александровска " болница ", приключи известният нефролог.

Припомняме, че професорът беше подложен на невъобразим напън още от първите дни на служебното държавно управление, когато служебният здравен министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в " Александровска болница ". По това време проф. Богов беше шеф. След инспекцията Кацаров съобщи, че са открити нарушавания, без да показва какви или да даде доказателства, само че употребява това като претекст, с цел да в профил нефрологът от шефското място в лечебното заведение и да назначи доверения си доктор Атанас Атанасов.

По-късно проф. Богов беше намален и от средата на септември не е шеф на Клиниката по нефрология, а редови доктор.

. Довереният на Стойчо Кацаров лекар Александър Оскар, който работи в лечебното заведение, е санкциониран дружно с шефа на ДКЦ-то в здравното заведение с цели 178 000 лв. и има възбрана да работи със Здравната каса и да прави амбулаторна активност поради 3000 листа подправени отчетни документи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР