Уважаеми господин председател, трети ден творите абсолютен законодателен хаос. Единствените,

...
Уважаеми господин председател, трети ден творите абсолютен законодателен хаос. Единствените,
Коментари Харесай

Нинова: ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС са водени от незнание, некадърност и лобистки интереси, но не и от интереса на народа

" Уважаеми господин ръководител, трети ден творите безспорен законодателен безпорядък. Единствените, които Ви поправяме в вярната законодателна посока, сме ние от Българска социалистическа партия, както самичък признахте доскоро. Въпреки това не слушате “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада по време на второто гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон.

Тя се обърна към народните представители: " В момента се уреждат 2/3 от стокооборота в България и от икономическия живот в Търговския закон. Засягате хиляди предприятия, несъмнено милиони работещи и аз съм сигурна, че не знаете какво вършиме сега – връщате, прегласувате, през вчерашния ден вкарахте на второ гласоподаване закон, признат на второ гласоподаване. Експертите приказват с ръководителя на Народното събрание, с цел да го поправят, Стою Стоев стои тук и мига. Разбрахме само, че може да чете бързо. Вземете се в ръце. Ако не знаете по какъв начин и не можете, послушайте тези, които знаят и могат от всички парламентарни групи – тук има опитни сътрудници, които знаят по какъв начин се вършат закони “, прикани Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани народните представители, които знаят какво се гласоподава в зала да вдигнат ръка. След повдигането на ръце, тя регистрира: " Десетина души. Ами в случай че ви поканя от трибуната да кажете, дали сте сигурни, че знаете какво гласувате? И след това за какво Народното събрание имал 15% утвърждение? Ето поради това. И това е укор към ръководещото болшинство: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, тъй като ръководещото болшинство в Народното събрание води законодателния развой. Връщайте, прегласувайте, обжалвате след това в Конституционния съд, анулират се текстове на законите. Това не е сериозна законодателна работа. Това не е съществено Народно заседание. Очевидно, че има доста фактори: неведение, несръчност, лобистки ползи, само че никога не е факторът интерес на народа “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР