Уважаеми български граждани, вече и децата знаят, че България е

...
Уважаеми български граждани, вече и децата знаят, че България е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Хаосът е пълен, не ни поставяйте ултиматуми

Уважаеми български жители, към този момент и децата знаят, че България е в рецесия - политическа най-много. Българската държавност има три стълба, на които се крепи - законодателна, изпълнителна и правосъдна власт. Има един главен принцип на демокрацията - взаимният надзор сред тези управляващи. Днес е явно, че законодателната не работи. Парламентът е блокиран и освен от през днешния ден, повече от година и половина. Изпълнителна няма, тъй като няма работещо държавно управление, постоянно - има служебно, само че то е краткотрайно.
От през вчерашния ден и след опита за атентат против Гешев част от правосъдната система разгласи война на политиците. Чухте ли какво споделиха? " Политиците се месят в работата ни, ние сме изрично срещу политиците ". Тоест неустойчивостта е обхванала и трите управляващи в България. > Имаме потребност от тъкмо противоположното -  > непоклатимост, сигурност и предвидимост. Има потребност от водачество и от смели хора, които да вземат решения. Първо, съгласно нас, би трябвало да се стабилизира законодателната власт. След това тази постоянна законодателна власт, което значи работещ парламент Ц да не се разпускаме, да стабилизира изпълнителната власт, т.е. да излъчи работещо държавно управление. И на трето място, двете дружно, законодателна и изпълнителна, да създадем такава правосъдна промяна, която да даде гаранции за правдивост и за непоклатимост на правосъдната система.
Какво се случва обаче? Някой споделя " обстановката е ексцентрична и трябват ексцентрични решения ". Добре, единствено че какъв брой да са ексцентрични? Един месец се разиграва подобен спектакъл, че аз съм сигурна - не можете да се ориентирате какво се случва в страната. Ние, които всеки ден сме тук, към този момент губим нишката, та си представям на открито по какъв начин наподобява целият този спектакъл.
Досега ви следим двете партии, които се пробвате да вършиме болшинство и държавно управление. Наблюдаваме и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат, господин Борисов кани вторите. Направиха законодателна стратегия. Браво. Парламентът би трябвало да работи, би трябвало да има закони и да ги одобряваме за хората. Само че няма - няма комисии, няма закони, Народното събрание не ги приема. Направихте управническа стратегия - т.е. направихте втората крачка, явно има управническо болшинство. Само че и такова няма, което да взема управнически решения в такова болшинство. Разпределихте си функции - да не изтъквам имена, само че Делян Добрев заран приказва против Асен Василев, господин Желязков вечер го хвали и споделя " Асен е положителният финансист ".
Първите споделят " подкрепете ни нас ", вторите споделят " не, няма да ви подкрепим ". Тогава за какво вършиме обща управническа стратегия и законодателна стратегия? Вторите към този момент дават държавно управление и стратегия, тъй като Борисов им я е изискал. Не знам за какво се хванахте на тази въдица, само че ваша си работа. Сега Борисов ви споделя " не ни харесва този кабинет, дайте различен " и Политическа партия оферират държавно управление на малцинството и да ги поддържат другите.
Колеги, позволете една смешка, само че то си е истина - има един паметен български филм - > " Оркестър без име " > Там Гошко удря на едни барабани от заран до вечер и споделя, че репетира да стане като Бетовен. Излиза чичо му Пешо, обаче, и споделя: " Гошо, стой бе. Спри, през целия ден - подготовки, подготовки. Остави ме мен, но кокошките стопираха да снасят ". Ей такова нещо вършиме - създавате звук, някаква фонова такава, но не ви се получава. По през целия ден блъскате едни барабани, ходите по малките екрани, всявате ужас в главите на хората, никой не знае какво вършиме. Но отново споделям, това си е ваша работа.
Ние, за разлика от доста тук, не се месим в работата на непознати партии. Не обработваме техни депутати, не ги привличаме в нашата група. Затова споделям, това си е ваша работа. Защо през днешния ден приказвам обаче по тази тематика? Продължаваме да стоим на позиция, че правете си вашата работа, както намерите за добре. Защо обаче започваме през днешния ден ние да приказваме? Защото от през вчерашния ден обстановката е друга. От през вчерашния ден включихте Българска социалистическа партия в този фонов звук и в тези подготовки и ни включихте неприятно. 
За господин Борисов е ясно - той е цар на това да увърти всички в една обща група и всички да сме маскари. Това ние толкоз пъти сме го преживявали. И вижте, той какво споделя през вчерашния ден, изтъквам: " Пожелавам триумф на ПП-ДБ да стане с другите, другите имат имена - Слави Трифонов, Карадайъ, Корнелия Нинова и Костадинов ". Ако те кажат " окей ", връщаме мандата и те вършат с втория мандат каквото желаят ".
Политическа партия не закъсняха, само че минахте всевъзможни граници. Борисов е ясно - той е манипулатор, добър. Обработва публично мнение, увъртолва ни всички - и на него няма да му се получи, с нас няма да му се получи - да не се и пробва... Какво споделя Политическа партия: " Ако Българска социалистическа партия ревизира някоя от своите позиции по Украйна, по еврозоната " - и може би и да подкрепим третия пол, " тогава Българска социалистическа партия ще ни поддържат нас ", т.е. Политическа партия ни слагат условия. Ще продължа натам: " Възможно е да имаме поддръжка от Българска социалистическа партия ". Ама кой ви го сподели това? Защо си позволявате да говорите от името на Българска социалистическа партия? От каква позиция си позволявате да поставяте условия на Българска социалистическа партия? Вие да ни кажете: " Откажете се от идеологията си, от програмата си, изтрийте си от лицето целия облик на партия от толкоз време и по този начин подкрепете ни някак си ". " И те ще ни поддържат " - дори решително го настояват.
Продължавам натам. Борисов преди малко направил изказване, което хвърля още една шепа комплициране в цялата обстановка. Първо изречение: " От през днешния ден започваме договаряния с другите партии, коалиция няма да вършим, ще използван същата подла хватка като Политическа партия. Правителство на малцинството единствено от ГЕРБ ". Три фрази по-надолу споделя: " В нашия кабинет могат да влязат персони и от други партии ". Значи няма да е единствено на ГЕРБ. И три фрази по-надолу споделя трето нещо: " Какъв ще бъде кабинетът, зависи от диалозите с други партии ". Добре. Очевидно и там няма изясненост в главата какво тъкмо желае да прави. Но ние сме наясно, откакто ви изнесох всички тези обстоятелства, мисля че всички сте уверени, че хаосът е цялостен, че страната има потребност от непоклатимост, тъй като нещо от това, което Бойко Борисов преди малко е споделил, е най-притеснително - добре си играе, тези ще поканя, тези ще поканя. Но най-притеснителното, което споделя за страната и народа е: " При днешната обстановка бюджет няма да бъде признат ".
Какво вършим с страната от юни нататък? Какво вършим с хората? Със заплатите, с пенсиите, със обществените, с всичко? С лечебни заведения, с учебни заведения? Понеже вие тука си играете някакъв спектакъл бюджет няма да бъде признат. Хората ще чакат. " В такова Народно заседание не можем да изберем и комисии. " Така ли? А какво ви стана със законодателната стратегия? А с клетвите, че по Плана за възобновяване и резистентност веднага и бързо ще приемем закони. Какво стана с това? Няма да има комисии, няма да има бюджет. Хем ще договаря с Политическа партия, хем ще кани другите партии. Хем стартирате да говорите от името на Българска социалистическа партия.> Хайде да сложим малко ред  > Говоря от името на Българска социалистическа партия - аз и тези хора, депутатите от " Българска социалистическа партия за България " имаме право да приказваме от името на Българска социалистическа партия. Вие не - да ни увъртолвате в тези схеми.
Първо, знаем, че сме 23-ма. Това е действителна визия. С двайсет и трима депутати не можем да имаме тежестта на първия или втория, безусловно сме наясно със себе си.
Второ, знаем обаче също, че при някаква догадка тези 23-ма могат да се окажат основни. Ключови за страната. И това го знаем.
Трето - няма да ви позволим да ни вкарвате във вашата игра. Да се плашите взаимно с Българска социалистическа партия: " Абе вие в случай че не ни подкрепите, ние ще отидем при Българска социалистическа партия. " Да не ни употребявате като маша във вашите игри. Няма да го позволим.
Няма да ви позволим ултиматуми - променете си идеологията, променете си програмата и елате да ни подкрепите. И това няма да стане.
Пето - " Продължаваме промяната " са присъединили в техния проектокабинет член на Българска социалистическа партия и от през вчерашния ден се внушава, че надали не това е обвързвано с нас. За Иван Кръстев приказвам, министър на труда и обществената политика в техния план. От в този момент да е ясно, с цел да пресечем всичко, което чакам да се развие и то към този момент се развива в коридорите - нито ни е уведомил, нито сме се съгласявали, нито сме обсъждали. Това е воля на Политическа партия и не намесвайте Българска социалистическа партия в това. Не им е за пръв път апропо да рейдърстват от други партии, от други стратегии и така нататък
Следващо. Може сред вас да има натискачи на бутони по банките, само че ние не сме такива. Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка. Казвам тротинетка, тъй като не звучите като сериозен автомобил, който ще изтегли България от рецесията. Резервна гума няма да ви бъдем. Няма да бъдем натискачи на копчета на непознати стратегии и държавни управления, за които не сме разговаряли. Няма да бъдем и заслон за вашето изтощение - на първия и втория, чиято отговорност е да създадете държавно управление и да управлявате страната.
Последно. Ако бъдем поканени на диалози, както постоянно съм казвала, ще участваме в договаряния, не в ултиматуми... Какъв ще е изходът от тези договаряния през днешния ден и в този момент е неразбираем. Изходът от тези договаряния за Българска социалистическа партия ще го решат само членовете на Българска социалистическа партия. С вътрешно-партийно допитване. Ще си сложим своите въпроси, вие си поставете вашите - нашето решение дефинитивно ще вземат само членовете на Българска социалистическа партия и на коалиция ДБСП за БългарияФ. Затова ви апелирам, спрете да говорите от името на Българска социалистическа партия. Спрете да ни поставяте ултиматуми.> (с дребни съкращения)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР