Уулвърхамптън и Атлетико Мадрид да се договорили за трансфер на

...
Уулвърхамптън и Атлетико Мадрид да се договорили за трансфер на
Коментари Харесай

Уулвърхамптън отваря пазара с бомбастичен трансфер

Уулвърхамптън и Атлетико Мадрид да се договорили за трансфер на нападателя Матеус Куня от испанския в британския клуб, заяви бразилската секция на Goal. Според изданието цената на договорката е 50 млн. евро, което би било нов връх за входяща договорка в историята на “вълците ”. До момента техният топ трансфер е на Матеус Нунеш от Спортинг (Л) за 45 млн. евро.

Журналистът Фабрицио Романо обаче твърди, че сумата може да и да е по-малка. Според него става дума за наем със наложителна уговорка за откупуване против сума от порядъка на 40-50 млн. евро.

Медицинските прегледи към този момент са планувани за някой от идните дни, а публично прехвърлянето ще стане факт на 1 януари при отварянето на пазара.

Матеус Куня е на 23 години може да играе на разнообразни позиции в офанзива. Той беше част от разширения състав на националния отбор за Мондиала в Катар, само че в последна сметка не попадна в него. Той обаче част от олимпийския тим на “селесао ”, който победи на Игрите в Пекин през 2021 година, като дори вкара единия от головете във финала против Испания (2:1).

През лятото на 2021 година Атлетико го купи от Херта (Берлин) за 30 млн. евро. Преди няколко месеца имаше информации, че и Манчестър Юнайтед се интересува от него.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР