Утре трябваше да потече азерската газ, каза Борисов Реализацията на

...
Утре трябваше да потече азерската газ, каза Борисов Реализацията на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Докато бяха заети да чегъртат, провалиха проекта за интерконектора с Гърция

Утре трябваше да потече азерската газ, сподели Борисов
Реализацията на интерконектора Гърция - България е забавена, съобщи Теменужка Петкова, която дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията дават брифинг.

Петкова акцентира, че договорът е бил подписан на 28 април 2021 година, само че поради коронавирус е трябвало да се подпише анекс и срокът беше продължен до 31 декември 2021.

„ Не съм чула енергийният министър или премиера, че ще участват на гала. Проектът е осъществен поради волята на ГЕРБ и Борисов. След на следващия ден ще забележим кой какво направи, какъв брой срещи е провел “, акцентира Петкова.

Докато Радев чегърташе ГЕРБ провалиха един огромен план като интерконектора Гърция – България. Тя акцентира, че няма друга точка с изключение на тази на Комотини и с помощта на анекс към контракта е направена смяна във входната точка и от 1 януари 2021 г у нас има азерска газ, само че тя е колкото разрешава нашата инфраструктура

„ България получава газ на атрактивни цени, имаме 35 % по-евтина газ. ГЕРБ е работил по този начин, че когато Добрев беше министър бяха преодолени трима медиатора, тогава той се прибра без фанфари, само че резултатът е на разположение “, сподели Петкова.

Относно природния газ, първо, трябваше да се отстранен три посреднически компании, по-късно предоговорихме цените, с Европейска комисия предоговорихме контракта и върнаха надвзети пари, които върнахме на бизнеса, добави Борисов.

Очаквайте детайлности!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР