Утре ще изберем 17-те представители на България в бъдещия Европейски

...
Утре ще изберем 17-те представители на България в бъдещия Европейски
Коментари Харесай

Евроизбори 2019: Къде да проверим изборната си секция и как да гласуваме?

Утре ще изберем 17-те представители на България в бъдещия Европейски парламент. На евровота ще вземат участие 13 партии, 8 обединения и 6 самостоятелни претенденти.


Утре ще разполагаме с 13 часа, с цел да гласуваме. Изборният ден ще стартира в 07:00 ч. и ще завърши в 20 ч.

Ако към момента не знаете къде е вашата секция, разновидностите за инспекция са няколко:
през интернет-страницата на ГРАО посредством ЕГН или посредством адресната ви регистрациячрез есемес с цифрите от ЕГН-то на номер 18429 с цена 25 ст.с гратис позвъняване на 0800 1 4726

И на тези избори ще означаваме със наследник химикал нашия избор с „ Х " или „ V ".

В бюлетината с номера от 1 до 27 са подредени съгласно жребия партиите, обединенията и самостоятелните претенденти. Последното квадратче е за опцията „ не поддържам никого ". Втората рубрика е за преференциите.

Тази година за първи път номерата са от 101 до 117.
 © Българска национална телевизия
Бюлетината би трябвало да бъде откъсната от кочана пред очите на гласоподавателя.
Александър Андреев - представител на ЦИК: След което член на секционната изборна комисия сгъва пред него бюлетината. Поставя на гърба първия щемпел, подава бюлетината на гласоподавателя, който влиза в кабината за гласоподаване.
След отбелязването на избора в тъмната стаичка, гласоподавателят сгъва още веднъж бюлетината. Излиза. Поставя се втория щемпел, откъсва се отрязъкът с номера на бюлетината и тя отива в кутията с останалите гласове.
 ЦИК показа бюлетината за европейските избори ЦИК показа бюлетината за европейските избори
Днес Централната изборна комисия показа бюлетината за еворизборите. Тя има две графи.Как наподобява бюлетината и защо да внимаваме, когато гл...

Ще повлияе ли вотът „ не поддържам никого` “ на разпределението на мандатите?

Александър Андреев - представител на ЦИК: При определянето на крайните резултати тези гласове „ не поддържам никого “ не се взимат поради при изчисляването според методиката, планувана в Изборния кодекс за определянето на разпределението на мандатите в изборите за членове не Европейски парламент.  Българите ще гласоподават в 191 секции в 64 страни за евроизборите Българите ще гласоподават в 191 секции в 64 страни за евроизборите
Българите в чужбина ще могат да гласоподават на евроизборите в 191 секции в 64 страни. Най-много секции ще има във Англия и Германия - по 24. Сле...

Студентите постоянно образование може да гласоподават в изборна секция по желание в обитаемото място, където се образоват. Те би трябвало да носят персонална карта, съответно заверена студентска брошура за семестъра или увещание и декларация по пример, че не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място.

Вчера всички 3 300 машини за гласоподаване бяха доставени в секциите за гласоподаване из цялата страна. Гласуването с машина ще лишава по-малко от минута:
получаваме една от общо три смарт картипоставяме я в машината и бюлетината излиза на екранаизбирамепроверявамегласувамеизлиза разпечаткасгъваме япускаме я в обособена кутия.  В кои изборни секции ще можем да гласуваме машинно? В кои изборни секции ще можем да гласуваме машинно?
Централната изборна комисия дефинира 3000 изборни секции в страната за машинно гласоподаване на изборите за членове на Европейския парламент от Бъ...

В 64 страни по света ще бъдат разкрити секции, където българите да могат да гласоподават. Най-много те са в Германия и Англия - по 24. Следва Испания с 16 и Гъция с 13 секции.

ЦИК реши всички камери в изборни пространства да бъдат изключени от 7 до 20 ч. в неделя.
 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР