Утре ще бъде пусната в експлоатация третата линия на метрото

...
Утре ще бъде пусната в експлоатация третата линия на метрото
Коментари Харесай

Пускат официално третия метролъч

Утре ще бъде пусната в употреба третата линия на метрото в сектора от " Хаджи Димитър " до " Красно село ", оповестяват от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

По традиция пътуването по най-новия сектор ще е гратис в деня на откриването за всички, които желаят да прегледат новите метростанции в София.

След 14.30 ч. жителите ще могат да употребяват метрото от метростанция " Хаджи Димитър " - Орлов мост - НДК - бул. " България " до метростанция " Красно село ".

Превозването на пасажери ще се реализира с 20 чисто нови, съвременни метровлака " Сименс Инспиро ". На пероните са инсталирани автоматизирани защитни порти. Пътниците ще имат опция да закупуват билети и с банкови карти.

Общото времетраене на пътуването от квартал " Хаджи Димитър " до квартал " Красно село " ще е към 15 минути.

Същевременно шефът на " Метрополитен " Стоян Братоев разяснява пред Българска национална телевизия, че продължението на подземната железница от Бизнеспарка може и да не е в посока към Околовръстното шосе и Симеоновския въжен превоз.

По думите на Братоев, завършването на третия лъч би трябвало да се направи съпоставяне кои сектори на столицата са най-натоварени, с цел да се подреди продължение на трасето в тази посока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР