Утре шефовете на германския футбол най-вероятно ще обявят планове Бундеслигата

...
Утре шефовете на германския футбол най-вероятно ще обявят планове Бундеслигата
Коментари Харесай

Утре може да бъде обявено кога футболът в Германия се завръща

Утре шефовете на немския футбол най-вероятно ще разгласят проекти Бундеслигата да бъде възобновена на 9 май с мачове пред празни трибуни. Завръщането на футбола по време на рецесията, породена от ковид, среща сериозна съпротива от последователите на допустимо най-стриктните ограничения.

Правителството на Германия последователно стартира да отслабва ограниченията в страната, а възобновяване на футболното състезание, което бе спряно на 13 март, ще се отрази положително на морала на страната. Бундеслигата би станала първото огромно европейско състезание, в което още веднъж се играят мачове. По този метод то ще стане център на внимание на целия състезателен свят, който сега може да следи само атрактивния шампионат на Беларус.
 Резултати и класиране в шампионата на Беларус
Резултати и класиране в шампионата на Беларус

Три тима са в челото с 10 точки

Големи събирания на хора са неразрешени в Германия до 31 август. Страната има по-голям потенциал за тестване от другите европейски страни, нещо кооето се потвърждава от постъпващите информации за борбата с ковид. Така играчите могат да бъдат проверявани постоянно. Отборите към този момент упражняват от три седмици, въпреки и на дребни групи, спазвайки ограничения за физическо разграничаване.

Германската футболна лига на следващия ден ще разиска детайлите по възможното обновяване на видеоконференция заеднос клубовете от Бундеслигата. Крайното позволение може да бъде обещано от канцлера Ангела Меркер и локалните управници на среща, която ще се организира на 30 април.

Лигата желае сезонът да бъде приключен до 30 юни, с цел да се подсигури идващото заплащане за телевизионните права, което е на стойност от към 300 милиона евро. Тези пари може да се окажат жизненоважни за някои от клубовете. В 13 тима от 36 в първите две дивизии на Германия признаха, че са на ръба.

На стадионите ще бъдат допускани единствено играчи, щабовете, стюарди, медии и рефери. Броят на хората ще бъде прецизно контролиран.

Въпреки това от някои организации на почитателите разкритикуваха решението. Да се възобнови сезонът по време на пандемия " би било насмешка с останалата част от обществото ", обявиха от " Фазенен Дойчландс ", от където упрекнаха клубовете в лакомия. Футболът " не може да работи в изолираност от обстановката в обществото. Ако играта продължи, ние сме навън ", разясниха от групировката " Унзере Курве ".

Дори някои футболисти показаха подозрения. " Има по-важни неща от футбола сега ", съобщи бранителят на Байерн Никлас Зюле.

Ще бъдат нужни към 20 хиляди теста на играчи и треньори, с цел да бъдат изиграни оставащите мачове. Германия има потенциал да прави по 550 хиляди теста на седмица, тъй че това е постижимо.

От немския федерален институт за надзор и предварителна защита на инфекциозните заболявания " Роберт Кох " показаха подозрения.

" Не разбирам за какво избрани браншове от популацията, без значение дали са спортисти, би трябвало да бъдат тествани рутинно. Ако един футболист има признаци на ковид, да се изследва, само че другояче не виждам смисъл ", показа вицепрезидентът на Института Ларс Шааде.

От локалната администрация на немските райони обаче поддържаха завръщането на футбола в страната и то наподобява все по-вероятно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР