Утре от 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация

...
Утре от 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация
Коментари Харесай

Консултативен център ще оказва беплатна помощ на претърпели домашно насилие в област Русе

Утре от 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се организира конференция, по време на която ще бъдат дадени детайлности по отношение на основаването на съвещателен център за безвъзмездна помощ на дами от уязвими групи, претърпели принуждение.

Предвижда се той да действа на територията на всички общини от региона, като за задачата при случай на домашно принуждение, мобилен екип от Русе ще се среща с пострадалите и ще ги подкрепя по всевъзможен метод. Центърът ще действа в осъществяване на план BGJUSTICE-4.002-0001 „ Партньорство с идея “ и се осъществя по Малка грантова скица по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021. Бенефициент по плана е Сдружение „ Център „ Динамика “ – Русе в партньорство с Клуб „ Отворено общество “ – Русе и Областната администрация в крайдунавския град. Проектът отразява потребността от противопоставяне против насилието, учредено на пола измежду уязвими групи посредством развиване на устойчиви тактики за взаимоотношение и овластяване за предварителна защита на насилието и поощряване на търсенето на помощ и поддръжка. Целта на плана е да се предложат нови подходи в работата с уязвими групи дами в района, посредством включването им в тези процеси, както и да се увеличи потенциала на експертите за приложението на сензитивен към половете метод за предварителна защита на насилието при работата им. Очаква се с помощта на плана да се повдигне и спор за ролята на ромските дами в обществото, както и да се увеличи публичното схващане за проблемите на ромските дами и множествената дискриминация, с която се сблъскват.

„ Участието на Областната администрация в сходни планове потвърждава ангажираността на институцията по тези въпроси и надгражда постигнатото до този миг “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев.

Пълна поддръжка по плана се оказва и от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе, които са директно ангажирани по използването на Закона за отбрана от домашно принуждение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР