Утре държавният бюджет за 2018 година и бюджетите на държавното

...
Утре държавният бюджет за 2018 година и бюджетите на държавното
Коментари Харесай

Бюджет 2018, както и бюджетите на ДОО и на НЗОК влизат утре на първо четене в пленарна зала

Утре държавният бюджет за 2018 година и бюджетите на държавното публично обезпечаване (ДОО) и на Здравната каса (НЗОК) влизат на първо четене в Народното събрание. 
Според ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова , няма проблем бюджетът за здраве да бъде обсъждан преди да бъде доказано кой ще е министър на опазването на здравето:
То си имаше министър - договарянията и разговора с Министерство на финансите са осъществени, това е финалнатъа фаза.

Още повече, че господин Ананиев, в случай че той е номинацията, то той е взел участие в тези договаряния, макр и от другата страна, т.е. не от Министерство на здравеопазването, добави Стоянова.
Бившият здравен министър Десислава Атанасова не чака възможната номинация на Кирил Ананиев за здравен министър да бъде оспорена от която й да било политическа група:Той в действителност е и много наясно с бюджета за българското здравеопазваНе, тъй като в този момент е ръководител на Надзорния съвет на НЗОК. При всички положения има потребност от сериозен надзор на средствата в опазването на здравето ни, а и самият факт, че за идващия бюджет 400 милиона повече има бюджета на Здравната каса - това са рекордни средства. 3 милиарда и 800 милиона ще бъдат влети в НЗОК, както и още средства и в Министерство на здравеопазването - това може би е задоволителен мотив да търсим човек, който да е финансист, добави Атанасова.
В бюджета за следващата година има целеви средства за рационализация на армията, изясни Пламен Манушев от комисията по защита, който чака до края на годината да има договорка за корабите. А в случай че не бъдат усвоени близо 230-те милиона за рационализация на военно-въздушните сили, част от тях могат да  отидат за рационализация на сухопътните войски, уточни още Манушев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР