Утре (1 ноември) в КАС ще се гледа важно дело,

...
Утре (1 ноември) в КАС ще се гледа важно дело,
Коментари Харесай

24 часа до съдбовния ден: утре ЦСКА-София трябва да каже Литекс ли е или ЦСКА

Утре (1 ноември) в КАС ще се гледа значимо дело, което визира бъдещето на ЦСКА-София. Става въпрос за иск, който е заведен против алените и ФИФА от някогашния футболист на ЦСКА Сивард Спрокел.

Бранителят упорства КАС да признае ЦСКА-София за състезателен правоприемник на ЦСКА, с цел да може да си получи парите, които му дължат достоверните армейци.

До този миг обаче от ЦСКА-София настояват пред съда в Лозана, че не са състезателен правоприемник на ЦСКА, а са някогашен Литекс, който си е сменил името. Не е ясно дали на следващия ден, когато е чуването, алените ще трансформират тезата си.

В делото е включена и международната футболна централа, защото и тя е на мнение, че ЦСКА-София не е състезателен правоприемник на ЦСКА.

Вече на няколко пъти Sportal.bg изясни, че искът е значим за бъдещето на клуба, защото той може да позволи основни разногласия.

Ако КАС отсъди, че ЦСКА-София е състезателен правоприемник на ЦСКА, то ФИФА и УЕФА ще припишат армейската история на отбора със притежатели Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Тогава обаче двамата ще би трябвало да платят задълженията на банкрутиралия клуб по изгубени каузи в КАС и ФИФА.

Ако съдът в Лозана одобри тезата на ФИФА и ЦСКА-София, то тогава клубът няма да е състезателен правоприемник на ЦСКА за пред международната футболна централа, УЕФА и КАС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР