Утежнена е зимната обстановка на много места в страната. Бедствено

...
Утежнена е зимната обстановка на много места в страната. Бедствено
Коментари Харесай

Сурова зима: Бедствено положение в Смолян, блокирани пътища и места без ток

Утежнена е зимната конюнктура на доста места в страната. Бедствено състояние беше оповестено в Община Смолян.
Всички обитаеми места в общините Доспат и Борино, няколко - в Девин и още доста други села са без ток. Причината за прекъсването на електрозахранването на някои места са скъсани проводници, изясни регионалният шеф Недялко Славов. Той увери, че бедстващи хора няма.
На Околовръстния път на Монтана се образува 10-километрова колона от тежкотоварни коли. Шофьорите прекараха там повече от 12 часа. По информация на NOVA от виновните органи те са спрени поради разчистване на "Витиня " и Автомагистрала "Хемус ". Преди обяд стартира поетапното пропускане на транспортните средства към София.
Отбити камиони има и към Враца и Ботевград. Свлачище пък изолира махала от Мадан.
На югозапад, към Банско и Гоце Делчев, снегът затрудни придвижването, изпочупи клони и събори цели дървета.
В дефилето към Гоце Делчев, поради тежестта на снега, жици с високо напрежение увиснаха над пътя. Те се оплетоха в един от минаващите коли и багажникът от тавана му се озова в реката.
Заради изобилния снеговалеж се активизираха и свлачища. С багери и тежки машини до обяд пътят за Гоце Делчев беше измит от калта и камъните.
Значителни количества дъжд и сняг паднаха в Северна България през миналите часове, а на североизток се образуваха поледици. Заради преваляванията равнищата на реките и язовирите се повишиха. Екипи на пожарна сигурност и отбрана на популацията наблюдават сериозните сектори 24 часа в денонощието.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР