Утежнена е обстановката с пожарите в Югоизточна Австралия заради смяна

...
Утежнена е обстановката с пожарите в Югоизточна Австралия заради смяна
Коментари Харесай

Ветровете разпалиха отново пожари в Австралия

Утежнена е ситуацията с пожарите в Югоизточна Австралия поради промяна на посоката на ветровете в композиция с огромната горещина, осведоми БГНЕС. Ветровете в щатите Нов Южен Уелс и Виктория доближават до 130 километра в час, а на доста места температурата на въздуха е 40 градуса или даже повече.  В градчето Пенрит, западно от Сидин, бяха регистрирани 48,9 градуса на 04.01.20 година Това, съгласно някои източници е било най-горещото място на Земята през вчерашния ден.
Тези метеорологични условия не разрешиха на пожарникарите да овладеят огъня, който не стихва към този момент седмици наред. Пожарите лишиха живота на към 23-ма души, а повече от 1 200 къщи и парцели бяха унищожени. Австралия активизира още 3 000 бойци от запаса, с цел да се бори с огнената буря. Два военни кораба натовариха стотици евакуирани, които прекараха няколко дни на плаж в град Малакута, обградени от пожарите от всички страни.
Огнената буря нанесе повреди и на 2 електрически подстанции, което заплаши зареждането на части от многомилионната метрополия на Сидни. Междувременно, Федералното държавно управление на Австралия отпусна 20 000 000 $ за обезпечаването на още 4 самолета, пригодени за гасене на пожари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР