Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно

...
Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно
Коментари Харесай

Срещу потенето в жегите: Забравете за пикантно, мазно и сладкиши

Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна интензивност , което косвено покачва телесната температура . Лекарите постоянно показват, че през лятото би трябвало да се ограничи приемът на избрани храни, тъй като са сложни за храносмилане и провокират отичане на корема.

Ако сте забелязали, че се потите доста повече от другите , може би казусът се крие във вашето хранене. Това значи, че би трябвало да избягвате мазни и мъчно смилаеми храни, написа " Локално ".

Известно е, че през лятото би трябвало да одобряваме по-малко калории, само че с цел да избегнете прекалено изпотяване, би трябвало да знаете кои храни са нездравословни през летните месеци. Опитайте се да ядете по-малко пикантни храни, мазни меса и месни артикули, печени и пържени храни, сладкиши, питиета с кофеин и газирани питиета .

Избягвайте зелен боб и пушена риба .

Най-доброто, което можете да ядете през лятото, са маруля, домат, краставица, любеница, пъпеш и ябълка . Средно тези храни съдържат повече от 80 % вода и са с високо наличие на минерали. Освен това можете да консумирате семена, нерафинирани масла и изключително зехтин.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР