Устройството, с което ще се извършва видеозаснемането на броенете на

...
Устройството, с което ще се извършва видеозаснемането на броенете на
Коментари Харесай

Устройството за видеонаблюдение ще бъде на масата за броене на бюлетините

Устройството, с което ще се прави видеозаснемането на броенете на бюлетините след края на изборния ден, ще бъде сложено на масата, на която ще се брои вота. Това уточни пред бТВ в понеделник заместник-председателката и представител на Централната изборна комисия Росица Матева.

През целия избирателен ден, до момента в който се гласоподава, няма да има видеонаблюдение. След като бъде разгласен краят на изборния ден в самата Секционна изборна комисия (СИК), едвам тогава ръководителят на СИК ще включи устройството, с което ще се прави видеозаснемането, изясни Матева.

Говорителката на ЦИК сподели още, че в протоколите ще се записва по настрана гласуването с хартиени бюлетини и данните от машинното гласоподаване, а общият общ брой ще се записва в обособена рубрика.

Матева посочи, че на никое място на изборите на 2 април няма да има тъмна стаичка. Гласуването с хартиени бюлетини ще става зад заслон. Вместо да влиза в тъмна стаичка, гласоподавателят ще застава зад паравана, там ще изрази гласа си върху хартиената бюлетина.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР