Устройствата за видеонаблюдението ще бъдат 12 хиляди, има и резерв

...
Устройствата за видеонаблюдението ще бъдат 12 хиляди, има и резерв
Коментари Харесай

Слагат 12 000 камери за изборите на 2 април

Устройствата за видеонаблюдението ще бъдат 12 хиляди, има и запас от 1000 спомагателни бройки. Това сподели Атанас Мазнев, зам.-министър на електронното ръководство, в ефира на NOVA NEWS.

" Предложихме на Министерски съвет три разновидността със съответните разбори за видеонаблюдението по време на изборите. Какви ще са устройствата зависи от изпълнителя на публичната поръчка. Стойността е близо 6,5 млн. лева Това е оптималната цена ", добави той.

Мазнев посочи, че става дума за изцяло техническо решение – видеонаблюдение и видеозаснемане, което ще започне да действа когато завърши изборния ден.

Зам.-министърът обясни какви ще бъдат стъпките при потреблението на видеонаблюдението. Той сподели, че те са оптимално опростени, планувано е и да се направи проява по какъв начин работят устройствата, откакто те бъдат определени.

„ Видеозаснемането надгражда честността и прозрачността на изборите. То не е решаващо за това, само че е спомагателна гаранция “, добави Мазнев. Той уточни, че там където няма задоволително добър интернет ще има видеозапис, а във всички останали секции, в които има интернет ще може да се гледа онлайн. Мазнев посочи, че в избран уебсайт ще има опция всеки да може да наблюдава онлайн броенето на бюлетините.

Зам.-министърът разяснява и електронното гласоподаване в Естония. Той сподели, че „ лека – бавно вървим към последваща стъпка - цифровизация, цифровизация, изкуствен интелект “. Мазнев уточни, че се работи в посока за електронно онлайн гласоподаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР