Установяват се минимални изисквания, които да гарантират сигурността,надеждния произход и

...
Установяват се минимални изисквания, които да гарантират сигурността,надеждния произход и
Коментари Харесай

Извънредно От Министерски Съвет: Засяга Всички На Трудов Договор В България! Това Променя Всичко, Работодателя Вече Ще Може

Установяват се минимални условия, които да подсигуряват сигурността,надеждния генезис и целостта на електронния документ, както и дълготрайното запазване на информацията, с цел да се обезпечи правната годност на документа за нескончаем интервал и да се подсигурява, че той може да бъде валидиран, без значение от бъдещи промени в технологиите. Документите, създавани от работодателя, наложително ще се подписват с дипломиран електронен автограф.

Определят се характерни условия към осведомителната система на работодателя, посредством които се подсигурява целостта и проследимостта на постъпване на информацията в нея. Изисква се осведомителните системи да не разрешават инцидентно или нелегално заличаване на документи и данни и да не се позволява непозволен достъп, изменение или разпространяване на персоналните данни на служащите и чиновниците.

За замяна на електронни документи сред работодателя и служащия или служителя ще се изисква категорично единодушие на служащия или служителя, като то може да бъде оттеглено когато и да е.

Изпращането и приемането на електронните документи ще се прави посредством услуга за електронна предложена поща, предоставяща опция за доказване на връчването на всяко известие. Всички разноски за замяна на електронните документи ще са за сметка на работодателя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР