Установена е вината на седем служители, които са извършили, респективно

...
Установена е вината на седем служители, които са извършили, респективно
Коментари Харесай

Уволняват петима служители на болница Св. Георги след фаталното чакане на стълбите

Установена е виновността на седем чиновници, които са направили, респективно - позволили да бъдат осъществени, нарушавания на реда за обслужване на пациентите и оказването на здравната помощ. Това сочат първите резултати от вътрешната инспекция в пловдивската болница " Свети Георги " по скандалния случай с двамата пациенти, оставени да чакат пред Коронавирус поделение, които по-късно починаха.

В ход е процедура по уволнението на един административен началник, един доктор, двама санитари и един водач на кола за спешна помощ. Издадени са и две заповеди за наказване " Предупреждение за уволняване ", оповестяват още от здравното заведение.

Комисията продължава работата си, защото има още въпроси и условия, които подлежат на спомагателна инспекция и изясняване.

От през днешния ден, също по този начин в болничното заведение се вкарват още по-строги ограничения за координиране на преместванията на пациенти от един стационар в различен.

За окончателните резултати на вътрешната инспекция ще бъде обявено след нейното привършване, а материалите ще бъдат излъчени на проверяващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Припомняме, че на 18 ноември двама пациенти починаха в границите на няколко часа в новосформираното поделение за COVID-19 в Клиниката по алергология на Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив.

Скандално видео сподели по какъв начин преди този момент двамата мъже чакат за настаняване пред постройката, единият - на кислородно дишане, а другият - лежащ на стълбите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР