Установен е извършителят на терористичната атака, при която беше убита

...
Установен е извършителят на терористичната атака, при която беше убита
Коментари Харесай

Как Русия да накаже убийцата на Дария Дугина

Установен е причинителят на терористичната офанзива, при която беше убита журналистката Дария Дугина. Според ФСБ закононарушението е осъществено от украинската гражданка Наталия Вовк. Експерти считат, че терористът може да има съучастници, а в подготовката на закононарушението са забъркани страни от Европейски Съюз. Ще успее ли Москва да екстрадира Вовк от Европа, където тя съумя да се скрие след убийството на Дугина?

В понеделник ФСБ разгласи разкриването на убийството на журналистката и политически наблюдаващ Дария Дугина, щерка на философа и държавник Александър Дугин, която почина при детонация на автомобил предходната събота. Издирването сподели, че закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските спецслужби, негов причинител е украинската гражданка Наталия Вовк, родена през 1979 година В понеделник ФСБ пусна видеозапис, който удостоверява, че Вовк е влезнала в Русия под личното си име, настанила се е в една къща с Дугина, последвала я е и след терористичната офанзива тя е е отпътувала през Псковска област за Естония.

Припомняме, че по-рано прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи: в случай че версията за „ украинската диря “ по случая с убийството на Дугина бъде доказана от способените органи, тогава можем да приказваме за политика на държавен тероризъм. от страна на Киев. Сега би трябвало да приказваме за това без “ако ”.

В понеделник мрежовият план “НемеЗида ” който събира информация за украинските сили за сигурност, заяви: Вовк е служила в полка “Азов ”, който е приет за терористична организация в Русия. В мрежата беше оповестена фотография на персоналната карта на Вовк, където тя се появява под моминското си име Шабан.Вовк преди този момент е живяла в Мариупол. Роднини споделиха на кореспондента на организацията, че дамата сякаш е отпътувала за Европа преди месец и не се е появявала в жилището си в Мариупол, а също по този начин потвърдиха, че Вовк е служила в украинските войски. Източник удостовери: Вовк-Шабан е живяла в Мариупол и е служила в Националната армия на Украйна. „ Издирването на някогашните военнослужещи и Национална армия е затруднено от неналичието на цялостна база на специфичните служби. Най-вероятно Шабан се е възползвала от това, когато е съставила нови документи, с които след това е съумяла да влезе в Русия “, изясни събеседникът.

В националния батальон " Азов " е служил и някой си Данил Шабан, явно родственик на Наталия Вовк-Шабан, който пуска публикация за продажбата на автомобил “Мини Купър ”, с който се е придвижвал терористът из Русия и попаднал в полезрението на ФСБ. Съобщението беше намерено от украинския политик и блогър Анатолий Шарий, а военният пълководец Евгений Поддубни заяви за връзката на Данил Шабан с “Азов ” в своя канал в “Телеграм ”. Според ФСБ колата се е движила с регистрационни номера на ДНР (използвани при влизане в Русия), Казахстан (използвани в Москва) и Украйна - тези номера са били на автомобила при прекосяване на руско-естонската граница.

В Русия Вовк е била с 12-годишната си щерка, споделиха чиновници на реда. Както допусна Шарий, Вовк може да е замесила момичето в терористичната офанзива. Разработва се версия, че детето е могло да сложи взривното устройство под дъното на колата на Дугина, потвърдиха от съветските правоохранителни органи.

Много е евентуално Вовк да е имала и други съучастници, разяснява генерал-майор от полицията в оставка и член на Съвета по външна и отбранителна политика Владимир Ворожцов. Той изясни: по време на такива набези на място, с изключение на причинителя, има групи за прикритие и конвой, а причинителят по предписание не ги познава.

„ Понякога общият брой на тези групи може да доближи до 10 души “, сподели източникът. В същото време Ворожцов счита, че изказването на някогашния съветски политик Иля Пономарьов, който избяга в Киев през 2016 година, че някаква „ Национална републиканска войска “ е забъркана в убийството на Дугина, е цялостна нелепост. В същото време, повтори специалистът, СБУ или Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна може да са въвлечени в групата.

Ворожцов счита, че изпълнителят е получил взривното устройство в Русия. „ Първо, много е мъчно да се придвижи през границата. Второ, не всеки може да инсталира такова устройство и да го приспособява за надеждномонтиране. И явно всичките ѝ съучастници също са отпътували в чужбина в същия ден като нея, само че в разнообразни направления “, обобщава събеседникът.

Сергей Гончаров, президент на Асоциацията на ветераните от антитерористичната част “Алфа ”, също счита, че група е забъркана в офанзивата. „ За украинските специфични служби не е мъчно да намерят реализатор измежду украинците, живеещи в Русия. Засега не виждам обстановки, които биха попречили на украинските сили за сигурност да вербуват сътрудници у нас “, изрази мнението си събеседникът.

В неделя, часове след нещастието, философът Александър Дугин сподели на проверяващите, че и той, и щерка му преди този момент са получавали закани от украински националисти. Добавяме, че създателят на съветската геополитическа школа, водачът на Международното евразийско придвижване Дугин беше възприеман на Запад като един от идеолозите на „ съветския свят “. Самият мъдрец и щерка му неведнъж бяха включвани в описите със наказания на Съединени американски щати и техните съдружници, по-специално персонални наказания против дъщерята на Дугин бяха наложени от Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Силите на реда обаче считат, че точно Дария Дугина, а не татко ѝ, е била задачата на украинските спецслужби, подготвящи терористичния акт. Това заяви източник от съветските правоохранителни органи.

Вечерта на 20 август Дугина се връщаше вкъщи от литературно-музикалния фестивал „ Традиция “, който се организира същия ден в имението Захарово край Москва, където татко ѝ изнесе лекция. Дугини трябваше да се върнат от събитието дружно с колата на Дария. Но, съгласно предварителната информация, Александър Дугин е решил да тръгне с колата на предприемача Константин Малофеев, който също взе участие във фестивала. Джипът “Ланд Крузър ”, ръководен от Дария, се взривява покрай село Болшие Вяземи. Колата, в която е Александър Дугин, се движи съвсем зад щерка му. Експлозията на завоя от Звенигородската автомагистрала към Можайское е станала пред Дугин, споделя източникът.

„ На фестивала „ Традиция “, съгласно мен, е можело да има членове на украинските специфични служби или просто симпатизанти на настоящия режим в Киев “, сподели Ворожцов. „ Например, преди време един украински публицист пристигна на събитията на Съюза на доброволците от Донбас, съпроводен от човек, който доста приличаше на чиновник на офиса на военния аташе на Украйна в Русия. “

Както и да е, разпознатият причинител на терористичната офанзива Вовк е отвън Русия. Управлението на естонската полиция и гранична защита отхвърли да разяснява информацията на ФСБ за местонахождението на този украински жител. Но в действителност Талин не опроверга, че хипотетичният терорист може да се намира на територията на балтийската страна. Полицейското ръководство единствено съобщи: „ Можем да публикуваме информация за хора, преминаващи границата, единствено в плануваните от закона случаи и обстановката, когато съветската специфична работа упреква някого в нещо посредством изявления в медиите, не се отнася за тях. “

„ Ако Естония не екстрадира в Русия причинителя на убийството на Дугина, тогава има учредения за строги дейности против Талин, укриващ терорист “, написа в своя “Телеграм ” сенатор Владимир Джабаров, първи заместник-председател на Съвета на федерацията по интернационалните въпроси.

„ Мисля, че Русия би трябвало да премине през целия път, открит от интернационалните стандарти за такива случаи: да бъде оповестена за търсене, да се включи Интерпол “, споделя депутатът от Държавната дума, някогашен пълководец на специфичните сили Андрей Колесник. “Ако Естония откаже, тогава би трябвало да покажем на Талин, че границите на Европейския съюз няма да спрат правораздаването. В Русия има доста звена, които могат да намерят Вовк в страната на бягството и да го доставят на наша територия за правосъден развой и излежаване на присъда. Като цяло отговорът на Москва би трябвало да бъде допустимо най-твърд “, уверен е той.

Няма късмет Естония да екстрадира обвинения терорист, уточни на собствен ред Гончаров. „ Те няма да екстрадират нарушителя, без значение какво е направил той: в случай че ще ликвидиране на деца, в случай че ще каквото и да е друго безчовечие “, сподели ветеранът от Алфа.

„ От естонска страна в украинската интервенция може да са взели участие или Полицията за сигурност (начело с Арнолд Синисалу), или Службата за външно разузнаване (начело с Мик Маран) “, предполагавоенният специалист Игор Коротченко в своя канал в “Телеграм ”. Според него присъединяване на естонските специфични служби се е състояло в обезпечаването на безвреден кулоар, по който Вовк да бъде евакуирана гладко от оперативната група, която я е посрещнала на естонско-руската граница.

В понеделник Александър Дугин непосредствено упрекна нацисткия украински режим за убийството на щерка му. „ Тя беше прелестно православно момиче, родолюбец, боен сътрудник, специалист по централните канали и мъдрец. Нейните изявления и репортажи постоянно са били задълбочени, обосновани и сдържани. Тя в никакъв случай не е призовавала към принуждение и война. Тя беше изгряваща звезда при започване на своя път. Враговете на Русия подло, скрито я убиха ”, гласи писмото на Дугин.

„ Сърцата ни копнеят за освен това от възмездие или отмъщение. Това ще е прекомерно малко, няма да е по съветски. Трябва ни единствено нашата Победа. Дъщеря ми постави моминския си живот на нейния олтар. Така че спечелете, апелирам! Искахме да я възпитаме да бъде интелигентна и воин. И дано в този момент тя да въодушевява за героизъм синовете на нашата Родина ”, продължи общественикът.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на Дугин и брачната половинка му Наталия Мелентиева във връзка със гибелта на щерка им. Държавният глава назова убийството на момичето подло и грубо закононарушение. В понеделник президентът награди Дария Дугина посмъртно с Орден за смелост. Сбогуването с Дугина ще се състои на 23 август в телевизионния център Останкино.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР