USS Chung-Hoon (DDG-93) направи първото транзитно преминаване през Тайванския пролив

...
USS Chung-Hoon (DDG-93) направи първото транзитно преминаване през Тайванския пролив
Коментари Харесай

Разрушител на САЩ с първо плаване през Тайванския пролив за 2023 г.

USS Chung-Hoon (DDG-93) направи първото директно прекосяване през Тайванския проток за 2023 година, заяви Военноморски сили на Съединени американски щати в четвъртък.

Chung-Hoon е плавал през пролива в четвъртък, сподели в имейл лейтенант Кристина Видеман, представител на Военноморски сили на Съединени американски щати. 

Транзитът е осъществен в сходство с интернационалното право и отвън териториалното море на която и да е страна, сподели Видеман в изказването.

" Транзитът на Chung-Hoon през Тайванския проток показва уговорката на Съединените щати за свободен и отворен Индо-Тихия океан ", сподели тя в изказването. " Военните на Съединените щати летят, плават и работят на всички места, където интернационалното право разрешава. "

Разрушителят от клас Arleigh-Burke е част от ударната група на самолетоносача " Нимиц " и е разпрострат в 7-ми флот на Съединени американски щати.

Chung-Hoon е част от 9-та ескадрила на разрушителите и е основан във военноморската база Пърл Харбър.

Транзитът следва случай предишния месец, при който  със аероплан за наблюдаване на военновъздушните сили на Съединени американски щати над Южнокитайско море.

Миналата седмица военновъздушните сили на Народната освободителна войска на Китай насочиха 42 самолета през междинната линия на пролива в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Тайван (ADIZ) като част от по този начин нареченото " стремително обучение " съгласно китайските държавни медии.

Междувременно Китай завършва круиза на своята ударна група със самолетоносача " Ляонинг " след наблюдаване във Филипинско море.
 Бивш началник на НАТО зове Запада да отговори при китайска офанзива против Тайван
Бивш началник на НАТО зове Запада да отговори при китайска офанзива против Тайван

Демократичните страни би трябвало да изяснят тежките стопански последствия, които би имало такова нападение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР