Успяхме да осигурим 14 милиарда лева по структурни фондове и

...
Успяхме да осигурим 14 милиарда лева по структурни фондове и
Коментари Харесай

Министърът на иновациите: Осигурихме 14 млрд. лв. по европейски програми за бизнеса

Успяхме да осигурим 14 милиарда лв. по структурни фондове и европейски стратегии за бизнеса. Тези пари ще са налични до края на тази година, а не както беше първичният проект - при започване на идната. Процедурите по кандидатстване са открити.

Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев пред bTV.

" Връщам се от Риад изтощен, само че доста благополучен. Показахме новото лице на българската стопанска система и на българската дипломация. Отиваме със самочувствие и планова подготвеност. Представяме цели въз основата Визия 2030. Това е държавният документ на Саудитска Арабия, в който се показват всички предпочитани оси. Ние си свършихме домашното. Намерихме допирни точки и ги презентирахме ", съобщи той във връзка интернационалния конгрес с българско присъединяване в Саудитска Арабия тази седмица.

Той разяснява и въпросът дали политическата неустойчивост не изпраща неприятен сигнал на вложителите.

„ Ние ще създадем всичко, с цел да осигурим нужната последователност. Ние сме хора, които демонстрираме нужния интегритет, мотивация и сила. Не би трябвало да се къса заема на доверие, изключително с вложители от Близкия изток, само че това, което чуваме от вложителите е, че те виждат в наше лице и в това на президентската администрация един „ оазис на мира и устойчивост”. Иначе те нямаше да влагат от скъпото си време, с цел да беседват с хора от служебния кабинет”.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР