Успяхме да обсъдим и набележим конкретни мерки за гарантиране на

...
Успяхме да обсъдим и набележим конкретни мерки за гарантиране на
Коментари Харесай

Алексиев: Набелязахме мерки за сигурността на таксиметровия бранш

Успяхме да обсъдим и набележим съответни ограничения за гарантиране на сигурността на таксиметровия отрасъл. Обсъдихме въвеждане на система с паник бутони и видеорегистратори както в таксита, по този начин и транспортни средства за публичен транспорт. Обсъдихме и ограничения за стопиране нерегламентирания превоз.

Това съобщи Христо Алексиев, заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията след срещата си с таксиметровия отрасъл, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Алексиев сподели, че ще бъде построен специфичен логаритъм, който да изпраща подадените сигнали към Министерство на вътрешните работи.

Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи сподели, че експанзията на пътя е систематичен проблем, подценяван с години. Той уточни, че Министерство на вътрешните работи има воля да се оправи с този проблем, само че това не е проблем единствено на Министерство на вътрешните работи и би трябвало да се подкрепи на силовото министерство за справяне с експанзията на пътя. Тодоров насочи зов към хората да подаване на сигнали, когато има съществуване на хулигански дейности, а от своя страна Министерство на вътрешните работи ще обезпечи бърза реакция.

От таксиметровия профсъюз са безапелационни, че срещата по тематиката за сигурността и противодействието на нерегламентирания транспорт е била градивна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР