Успоредно с обобщените резултати за продажбите на нови автомобили в

...
Успоредно с обобщените резултати за продажбите на нови автомобили в
Коментари Харесай

Февруари 2024: Всеки пети продаден електромобил в Европа е направен в Китай

Успоредно с систематизираните резултати за продажбите на нови коли в Европа през , JATO Dynamics подава забавна информация и за дяловото показване на осъществените коли по фактор страна на произвеждане.

Според данните на JATO Dynamics, регистрациите на нови коли в Европа, които са създадени в Китай, бележат максимален растеж в годишна база (+43%) за януари и февруари, а единствено през февруари нарастването е 45%.

В същото време, в регистрациите на създадени в Германия и Испания коли- втори и трети в подреждането по отношение на страните, се регистрира растеж от едвам 6% през втория месец на годината.

ОТ JATO Dynamics разясняват, че растежът в регистрациите на създадените в Китай коли е още по-сериозен, в случай че се сравнението се прави единствено във връзка с напълно електрическите коли.

" Ръстът частично се изяснява с дейностите, подхванати от някои китайски производители за ускорение на вноса преди решението на Европейски Съюз за антисубсидийното следствие ", споделят от JATO. " Повишените мита биха могли да забавят растежа на OEM производителите в Китай, само че като спомагателен резултат може също да ги накара да ускорят доставките си за Европа ".

От организацията показват, че към 44% от създадените в Китай електрически автомобили са били от марки като Tesla, Volvo и Dacia, а 40% са били на MG, която е част от китайския колос SAIC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР