Успехът в преговорите с Израел и Хамас е съизмерим с

...
Успехът в преговорите с Израел и Хамас е съизмерим с
Коментари Харесай

Българинът - посредник между Израел и Хамас: Не е ясно още колко заложници ще бъдат освободени

Успехът в договарянията с Израел и Хамас е съпоставим с това, че има краткотрайно помирение, с помощта на което 50 заложници излязоха от Газа за сметка на освобождението на 150 палестински пандизчии. Това съобщи пред Българска национална телевизия Мирослав Зафиров, консултант на пратеника на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой.

" Сега се намираме в спомагателното време на идващите 48 часа, което ще бъде употребявано оптимално за това да бъдат освободени спомагателен брой заложници. Колко - още не можем да кажем сигурно ", сподели Зафиров.

По думите му може да се чака разширение на интервенцията на израелската войска на юг.

" Предприетите дейности от наша страна сочат напълно в тази посока - да вземем превантивни ограничения в унисон с едно разширение на военните дейности на юг, което ще усили в допълнение натиска върху филантропичната конюнктура и това не трябва да се подценява.

Действията ни са ориентирани към това, че при тези нелеки условия оптимално да сме в положение да защитим цивилното население в Ивицата Газа, където и да се намира то - освен на юг, цивилно население към момента обитава и на север ", уточни Зафиров.

Той добави, че все още не може да се предвижда по кое време ще свърши войната. Докато тя тече, напъните за подкрепяне на цивилното население в региона на бойните дейности, ще продължат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР