Успехът в преговорите с Израел и Хамас е съизмерим с

...
Успехът в преговорите с Израел и Хамас е съизмерим с
Коментари Харесай

Българинът - посредник в преговорите между Израел и Хамас: Не е ясно още колко заложници ще бъдат освободени

Успехът в договарянията с Израел и Хамас е съпоставим с това, че има краткотрайно помирение, с помощта на което 50 заложници излязоха от Газа за сметка на освобождението на 150 палестински пандизчии. Това съобщи в " Светът и ние " Мирослав Зафиров, консултант на пратеника на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой.

" Сега се намираме в спомагателното време на идващите 48 часа, което ще бъде употребявано оптимално за това да бъдат освободени спомагателен брой заложници. Колко - още не можем да кажем сигурно ", сподели Зафиров.

По думите му може да се чака разширение на интервенцията на израелската войска на юг.

" Предприетите дейности от наша страна сочат напълно в тази посока - да вземем превантивни ограничения в унисон с едно разширение на военните дейности на юг, което ще усили в допълнение натиска върху филантропичната конюнктура и това не трябва да се подценява.

Действията ни са ориентирани към това, че при тези нелеки условия оптимално да сме в положение да защитим цивилното население в Ивицата Газа, където и да се намира то - освен на юг, цивилно население към момента обитава и на север ", уточни Зафиров.

Той добави, че все още не може да се предвижда по кое време ще свърши войната. Докато тя тече, напъните за подкрепяне на цивилното население в региона на бойните дейности, ще продължат.

Цялото изявление с Мирослав Зафиров вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР