Успехът невинаги означава да си направил нещо за себе си,

...
Успехът невинаги означава да си направил нещо за себе си,
Коментари Харесай

Румен Радев: Най-голямото постижение е подадената ръка и преодоляването с общи усилия на обществените проблеми

Успехът не всеки път значи да си направил нещо за себе си, а по-скоро той се мери с това, което си сторил за другите. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните оценки в националния конкурс „ Доброволческа самодейност “ за 2018 година. Награждаването се състоя в президентската институция през днешния ден – в Международния ден на доброволчеството, оповестиха от пресслужбата на „Дондуков 2“.
 1  Румен Радев  3  4  5  6  7  8  9  10
Във времена на крах на моралните полезности и на разцепление със своя образец доброволците увличат другите към общественозначими дела, точно по тази причина тази самодейност през днешния ден е скъпа, съобщи в приветствието си към участниците и уредниците на състезанието Румен Радев. Държавният глава означи, че най-голямото достижение е подадената ръка и превъзмогването с общи старания на публичните проблеми.

Президентът уточни, че идеята на всички номинирани има бездънен смисъл, надалеч оттатък суетата на общественото самопризнание. Вярвам, че ще продължаваме да виждаме от ден на ден въодушевени хора, изменящи живота на другите към тях, на своите общности и в последна сметка на обществото ни като цяло, съобщи Румен Радев.

По време на церемонията бяха връчени три равностойни награди.

Инициативата „ Да плетем и шием за недоносените бебета “ на фондация „ Нашите недоносени деца “ беше отличена за труда на 900 доброволци на организацията да изработят покривала за кувьози в неонатологични отделения. Целта е бебетата да бъдат предпазени от ярките болнични светлини, като по този начин се защищава зрението им. Общо 11 лечебни заведения са получили покривала за кувьози.

Сдружението „ Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България “ получи премия за плана „ Обновяване на подслон „ Кончето “ в Пирин. Доброволците са събрали средства, възнамерявали са плана за актуализирания подслон, транспортирали са материали до високопланинското място. Изпълнението на целия план е лишило две години, като 220 членове на асоциацията и фенове на планината са помогнали с доброволния си труд, а донорите са към 300. Подновяването на заслона „ Кончето “ е за да увеличи сигурността на хилядите туристи във високите елементи на Пирин.

Инициативата „ Да спасим кестените “, осъществена от Организацията на българските скаути, беше отличена за акцията на над 200 доброволци, най-вече деца и младежи, които са защитили посредством природосъобразни способи заболели кестени във Варна, Шумен и Русе.

Националният конкурс „ Доброволческа самодейност “ се провежда за осма поредна година от фондациите „ Национален алианс за работа с доброволци “ и „ Лале “. Тази година номинирани за премията бяха общо 58 плана, осъществени от неправителствени организации, учебни заведения, читалища, неофициални групи от градове и села в цялата страна. Всеки пети план е бил обвързван с активността на младежи, а за пръв път измежду номинираните има и три детски градини. Доброволчеството е заразно, а това, че в него се включват деца, е огромен запас за бъдещето, съобщи Ренета Венева – ръководител на „ Национален алианс за работа с доброволци “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР