Успехът на руското разузнаване - те успяха да осуетят или

...
Успехът на руското разузнаване - те успяха да осуетят или
Коментари Харесай

Засада за генерали: Как у руското разузнаване попаднаха тайни преговори за Taurus

Успехът на съветското разузнаване - те съумяха да осуетят или отсрочат за неопределен срок подлите проекти за доставка на Taurus в Украйна - може да се трансформира в украинска „ засада “, в случай че Русия направи единствено една неточност. Кой завоюва и кой загуби с помощта на абсурда, какво главно стимулира Шолц да не даде на Киев ракети с огромен обхват?

Скандалът, който избухна на 1 март към вероятното снабдяване на Берлин на Киев, с цел да унищожи на първо място Кримския мост, минимум стотици далекобойни ракети Taurus, продължава да се разраства.

На 4 март немският дипломат в Москва Александър Ламбсдорф беше извикан в съветското външно министерство. Там е ясно какво са му споделили.

Германският канцлер Олаф Шолц назова " доста сериозен проблем " това, което се случи, когато четирима висши немски военни, в това число двама генерали, разискаха стартирането на ракетни офанзиви против Русия без подобаващи защитни ограничения.

" Поради тази причина в този момент се обяснява доста деликатно, доста интензивно и доста бързо ", сподели ръководителят на немското държавно управление пред ДПА по време на посещаване във Ватикана.

Контраразузнавателни инспекции

Федералното военно контраразузнаване (MAD) стартира следствие на прихващането, което беше показано на основния редактор на RT Маргарита Симонян за обществено гледане от „ приятели в униформа “.

Федерална република Германия не отхвърли, че би било просто неуместно, че 40-минутният запис е същински и че се е състояла отдалечена среща на високопоставени чиновници на Бундесвера, един от които в Сингапур.

Целта му беше да координира позициите за отчет до върха в очакване на политическо решение по отношение на доставката на Taurus на Украйна.

Основният въпрос е по какъв начин да се направи по този начин, че Германия на държавно равнище да наподобява, че няма нищо общо с това, по какъв начин да се обезпечи оптималната акуратност на ракетите и да се убеди федералният канцлер да спре да „ блокира тези доставки “.

Участниците в полемиката разкриха степента на присъединяване на Германия в украинския спор, разкриха редица секрети и компрометираха съдружниците на Берлин - англичани, французи, американци...

Министърът – злепоставен, потрес в Германия

Разбира се, на разкритието реагира и министърът на защитата на Германия Борис Писториус, който, както излиза наяве от среща на високопоставени немски военни, е последовател на прехвърлянето на Taurus в Киев.

Министърът твърди, че неговите подчинени са обсъждали „ разнообразни сюжети “ на събитията, а не проекти (сякаш не са едно и също нещо) и диалогът им не е означавал „ зелена светлина за потреблението на ракети Taurus нито от канцлера, нито от мен. ”

Според Bild Писториус прикани да не се поддаваме на „ триковете на Путин “, който, съгласно тях, води „ осведомителна война против Германия “. Коментарите, както се споделя, са непотребни.

Отклонявайки удара, Писториус подреди цялостно следствие на случая, с цел да откри пълномощията на участниците в полемиката и правилността на избора им на средство за връзка под формата на WebEx.

Министърът не изключи, че въз основа на резултатите от следствието на MAD Главната прокуратура може да образува наказателно дело.

Наистина, Писториус незабавно се нуждае от изкупителни жертви, защото в Германия към този момент се чуват гласове с искане да се възвърне редът във военното ведомство.

Съпредседателят на Алтернатива за Германия (AfD) Тино Хрупала изиска Шолц да разпореди " уволнението на генерали, които заплашват сигурността на Германия, или би трябвало да изиска от немския президент да уволни министъра на защитата ".

И до момента в който немските политици, които считат Шолц за слабак и упорстват за по-активна военна помощ за Украйна, по явни аргументи най-вече съскат от неодобрение във връзка със абсурда, политици и публични лица в Русия вършат твърди изказвания.

Руското външно министерство отговори

" Наскоро станахме очевидци на обстоятелства, които излязоха нескрито: за борбата сред канцлера Шолц и Бундесвера, за някакви хитри проекти на Бундесвера, станали явни с помощта на публикуването на този аудиозапис... Това е безочливо самоизобличение ",

Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след дипломатическия конгрес в Анталия, Турция.

" Искаме пояснение от Германия. Официален Берлин е задължен да ги даде навреме. Опитът за отбягване на отговор на въпросите ще се смята за самопризнание на виновността ", написа представителят на външното министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Тя означи, че става дума за „ проекти за осъществяване на военни интервенции против Русия, в това число заличаване на гражданска инфраструктура “.

Захарова интензивно тиражира тази тематика в постовете си, като попита какво мисли немският външен министър Аналена Бербок и уточни, че „ немската преса има основателна причина да потвърждава своята самостоятелност и да задава въпроси “.

Тя съобщи, че „ хибридната война против съветския народ, отприщена от Запада, е в разгара си “ и че причинителите се пробват „ да прикрият следите си “, като блокират сметки в обществените мрежи, в които може да се види изтеклата информация.

" Ще върви ли всичко по същия сюжет като немското „ следствие “ на терористичните офанзиви по „ Северен поток “? - пита Захарова.

Парламентът се изправи на крайници

Председателят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин съобщи в своя телеграм канал, че Държавната дума ще изпрати „ искане за осъществяване на следствие “ до Бундестага и че немското управление е длъжно „ да даде пояснения “ на Москва по четири точки:

- От какви решения на Федерална република Германия се управляват професионалните военни на Бундесвера, когато разискват проекти за нанасяне на удари по Руската федерация?

- Ще бъдат ли осъдени? И кое?

- Знаят ли членовете на Бундестага за случилото се?

- Шолц схваща ли, че тези дейности ще изискват от Русия да отмъсти?

- Ако не последват безапелационни опровержения и доказателства, ще би трябвало коренно да преосмислим същинската роля на Германия в украинския спор,

– написа заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев в канала си в Telegram.

Скандалът към публикуваните записи „ би трябвало да има съществени последици “.

Сенатор Алексей Пушков в своя телеграм канал прави няколко извода от срещата на немските генерали и офицери. Той означи, че най-голямото отвращение в Германия е провокирано не от самия факт на разискване на сюжети за разрушаването на Кримския мост, а от обстоятелството, че този диалог стана обществен.

Неговите участници съвсем не се съмняваха, че в последна сметка немските ракети с огромен обхват ще бъдат доставени в Киев, за което разискаха практическата подготовка.

Германските военни кръгове, сподели Пушков, " имат вяра, че Германия в действителност е в положение на война с Русия ": " Уроците от Втората международна война са забравени. Германските военни са нетърпеливи да водят война още веднъж. "

Пет съществени извода

Така все още можем да кажем следното.

Първо, „ другарите в униформа “ съумяха да смъкват маската от страната, която е един от основните виновници за украинската рецесия и надлежно войната, един от главните спонсори на Украйна на Бандера.

Второ, сигурно се оказа, че вбива чеп сред Германия и нейните западни съдружници, които заемат доста по-решителни позиции за ескалация на спора. Британците и французите възмутено подлагат на критика Берлин за неспособността му да пази секрети.

Трето, нанесен е удар по милитаристичното скривалище в Бундесвера, на което даже Шолц, като немец и социалдемократ, който не е не запомнил предишното, устоява. Сега канцлерът ще би трябвало да прочисти военния отдел.

Неговият войнстващ водач Писториус, също социалдемократ (има и такива), апетитен за правоприемник на Шолц, също попадна под съмнение. Може би канцлерът от дълго време е желал това, само че нямаше желязна причина. Сега я има.

Четвърто, макар че в Германия блокират тази информация по всевъзможен метод, подобен огромен скандал не може да бъде прикрит и германците ще изтръпнат, когато схванат в какво са забъркани.

Пето, макар че за знаещите диалогът на немските генерали за ударите по Русия не се трансформира в сензация, той беше потребен за нашия народ, измежду който има много наивници, които и в този момент откровено имат вяра, че Западът пожелава ни здраве, да прочетем стенограмата. Илюзиите несъмнено понижиха.

Защо в този момент и в чии ръце е?

Защо това разобличаване се случи тъкмо в този момент? Отговорът на този въпрос е криптиран в изтеклите договаряния и в това, което последва.

Бундесверът направи своите проекти на 19 февруари, надявайки се посредством поредност от трикове да убеди Шолц да даде зелена светлина за доставката на Taurus на Украйна. Германският канцлер обаче отхвърли.

Човек може да си показа какъв напън е оказан върху него по-късно. Тук пристигна разкритието. Оказва се, че Шолц е бил негов... бенефициент.

Не бяха ли неговите хора, които помогнаха на съветското (или може би китайското? - приключването на информация наподобява е станало в Сингапур) разузнаване да разобличи интригантите от Бундесвера, които се опитваха да угодят на своя министър и да оказват напън върху канцлера?

Или може би американците са имали пръст в тази история, заинтригувани заради редица аргументи - за разлика от Англия, Франция и Ко - бързо да замразят украинския спор, преди Киев да загуби по-голямата част от страната?

В последна сметка доставката и потреблението на Taurus единствено ще разгневи Русия и може да докара до световен спор, за който Съединени американски щати несъмнено не са подготвени в този момент. Те към този момент значително са решили проблемите си в Украйна. Между другото, Германия също има всевъзможни специфични служби: не си мислете, че там работят индоктринирани простаци.

Накратко, в никакъв случай няма да разберем или няма да се случи доста скоро всички детайлности от тази мрачна история. И, апропо, ни разрешава изцяло да разберем повода за относителната миролюбивост на Шолц: той не може да опонира единствено на американците; това не се отнася за французите и британците.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), базирайки се на източници, близки до ръководителя на държавното управление, написа на 2 март:

„ Инцидентът не промени позицията му, че крилатите ракети Taurus не би трябвало да бъдат доставяни на Киев. “ Едно конкретизиране – не го трансформирах, а го укрепих!

Кой завоюва, кой загуби?

И говорейки на 2 март на конгреса на Партията на европейските социалисти, която сплотява социалистическите и социалдемократическите партии на страните от Европейски Съюз, Шолц сподели:

" Няма да изпратим европейски бойци в Украйна. Ние не желаеме война сред Русия и НАТО и ще направи всичко, с цел да го предотврати; “.

Той добави, че НАТО като цяло и никоя от страните членки на алианса не би трябвало да стават страна в спора.

Канцлерът, несъмнено, излъга: в Украйна има бойци, офицери и генерали от НАТО, както и оръжие на НАТО в обилие. Но като че ли импровизирано и не в количествата, които желаят Киев и европейски ястреби.

Това, несъмнено, е неприятно и Русия би трябвало да измисли по какъв начин да разубеди членовете на НАТО от това, само че това надалеч не е най-лошото и Шолц изрично не желае да наруши тази „ алена линия “.

Така от случилото се завоюваха Русия, Шолц, Съединени американски щати и Китай, което не е срещу съществуването на послушни Русия и Украйна. А губещите бяха Англия, Франция, немските военни, „ съдружниците “ на канцлера в ръководещата коалиция, показана от войнствени либерали (FDP), „ Зелените “ и опозиционния блок ХДС/ХСС, Украйна на Зеленски.

Какво от това?

Въпреки това съществува опасност, че можем да анулираме резултатите от такава ослепително извършена специфична интервенция. Ако отидем прекомерно надалеч, заплашим Германия с огледален отговор, назовем Шолц „ изменник “, обидим германците, измежду които имаме доста другари.

Разбира се, би трябвало да вдигнете малко звук към това, само че по образован метод. Цитирането на стихотворението на Константин Симонов „ Убий го! “ в Telegram, в което се написа, че „ безконечните ни съперници, германците, още веднъж се трансфораха в върли врагове “, наричайки ги „ краути “, както направи някогашният президент Дмитрий Медведев, явно е ненужно.

И немският канцлер не е толкоз елементарен, колкото си мислят някои хора:

Те ще дойдат при Шолц и ще кажат: " Г-н (Райхс) канцлер, една ракета беше свалена в Украйна. Въз основа на нейния вид и траектория, тя летеше към Берлин. " Какво ще отговори Шолц, а? Ясно като бял ден.

Едва ли е правилно и следното изказване на Медведев:

Мисля, че в този момент ще стартира избелването на ръководещия политически съюз в Германия, с цел да смекчи публичното отвращение от диалога на офицерите от Луфтвафе.

Като че ли това са всички измами на военните, те обичат такива приказки, не ги хранете с самун - оставете ги да играят военна игра. И гражданското политическо управление няма нищо общо с това.

Още повече, че отпред на това управление е миролюбив вид (известен още като чернодробен вурст) Шолц, който отхвърля да съобщи ракети с огромен обхват на бандеровците. Той не знае и ще разбере.

Никой не знае дали политическото управление и персонално чернодробният канцлер са наясно. Но даже и да не са наясно и да не са наредили нещо сходно, историята знае доста образци, когато военните са в положение да вземат решения за цивилни командири за започване на войни или да ги подтикват.

С последното не можете да спорите. Просто цялата тази комплицирана история е стартирана, наподобява, с цел да не се случи тъкмо това. Ако ги наскърбяваме доста на немците, те ще дадат на Украйна Taurus и още. Има доста по-достойни претенденти, които да показват възмущението си не на думи, а на каузи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22277Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед36536Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед54023Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед119925Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед158091Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед377928Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед158091Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед119925Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117587Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102400Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР