Успех са самите преговори. Това, което гледам като изявления след

...
Успех са самите преговори. Това, което гледам като изявления след
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров: Успех са самите преговори между Русия и Украйна

Успех са самите договаряния . Това, което виждам като изказвания по-късно, сега не дава някаква вяра. “ Това мнение изрази пред БНР проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС и специалист по национална сигурност.

Проф. Димитров уточни, че „ може би е инспекция на позициите и въпреки всичко някаква стъпка, че се търси спокойно решение “.

Когато се тръгне към договаряния, в които към този момент се приближават позициите, нормално има прекъсване на огъня, тук не следим такова нещо,  допълни Димитър Димитров. По думите му и двете страни са сложили неприемливи за другия претенции.

„ Но по-добре да има договаряния и краткотрайно прекъсване на бойните дейности, в сравнение с да продължава тази ескалация. “

За момента глобите не играят такава роля . Продължава същия модел на наказания против хора, някои компании и някои банки, което към този момент на Русия към този момент не ѝ пречи сякаш “, разяснява проф. Димитров в предаването „ Преди всички “.

 Районът на Иванков, Киевска област, 1 март 2022 година

Руската страна има превес, само че в случай че Украйна успее да задържи още няколко дни, ще се появи противодействащо изпитание, което да помогне за договарянията , посочи проф. Димитров, съгласно който международният напън ще се усилва.

„ Чисто аналитично, без страсти, без политически пристрастия, Русия желае трайно да реши този въпрос със своята сигурност . Предполагам ще търси делене на Украйна на две или три елементи, излаза си на Черно море, държавно управление в Киев или в другата част на Украйна. Ако Русия има пълномащабен боен триумф. Затова те не лимитират интервенцията единствено в Донбас. Така са нещата, че към този момент за тях няма значение дали работят единствено в Донбас или в цяла Украйна “, означи Димитър Димитров.

„ Русия търсеше други решения и други договорености с НАТО и с Европейски Съюз, най-много със Съединени американски щати, само че когато не реализира тези цели, реши да реалокира акцента върху Украйна и най-малко да реализира някакви цели, някакви достижения в тези неща. Ако не се реализира едната цел, се търси решение по проект Б, втората опция, третата опция. “

Според преподавателя привеждането на нуклеарните сили на Москва в нараснала подготвеност евентуално са „ блъф и проявление на мускули “.

България би трябвало да се готви за последствията от рецесията в Украйна и да бъдем по-фокусирани върху това, което ни чака в околните месеци , безапелационен е Димитров.  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР