Успех днес, моето момиче!Винаги съм вярвал в силите и таланта

...
Успех днес, моето момиче!Винаги съм вярвал в силите и таланта
Коментари Харесай

Ники Кънчев вдъхва кураж на Нургюл, Валерия Велева негодува срещу държавата

" Успех през днешния ден, моето момиче!
Винаги съм вярвал в силите и гения ти, макар че бързо бързо ме би на шах! Нургюл Салимова - следващото доказателство, че България ражда гении и имаме качествени хора! ", показа Ники Кънчев.

Телевизионният водещ вдъхна кураж на нашето момиче преди днешната решаваща борба за шахматната корона против Александра Горячкина. Първите две партии приключиха реми.

Ето какво написа още Кънчев в профила си във Facebook:

" Независимо дали си роден на жълтите павета или в село Крепча, на 20 километра от Попово на брега на реката Баш Пунар!
И най-важното: със стигането си до финала в този момент за международната купа Нургюл се класира и за шампионата на претендентките за международната купа.

Надпреварата съставлява шампионат сред осем състезателки, които би трябвало да дефинират претендентката за мача за най-ценната купа против китайката Джу Уенджин през 2025 година.

Битката за мястото на претендентката ще се организира през април следващата година.

Поздрави и на треньора на Нургюл Живко Жеков, който правеше и прави и невъзможното да й обезпечи финансиране и подобаващи условия за развиването на гения й!

Радвайте се, Българи! ".

Журналистът Валерия Велева също взе отношение, употребявайки обществената мрежа, с цел да изрази недоволството си от страната, изоставила Нургюл.

" ТОТАЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ДЪРЖАВАТА!

Детето-чудо на българския шах е оставено единствено в Баку, и все пак написа историята на българския шах.

Нургюл Салимова е сама на шампионата в Баку, Азербайджан, а треньорът ѝ Живко Жеков изясни пред БТВ за какво:



„ Причината е, че тези шампионати са скъпи. На вечер стаята ѝ коства по 120 $. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър другар спонсор, с цел да отиде и да стартира да играе в първия кръг, който е към пет дни.

Оттам нататък сама си заплаща с премията, която ще вземе. Това е повода да няма никой с нея там. Когато има триумфи, има доста искащи за фотоси. Когато търсим пари, срещаме безмълвие “, е тъжната равносметка на Живко Жеков.

Нургюл е лицето на България на международния шампионат. Тя е нашето момиче, което ние сме изпратили там.

Жеков изясни, че българската шахматна федерация тази година не получава финансиране от Министерството на спорта. " С персонални средства съумя да отдели 1000 лв. “.

В последните дни президент и министър председател се карат за власт, убийствата и кримихрониката заливат медиите - в тази отровна среда едно необикновено дете концентрира всеобщата позитивна страст с гения, хубостта и скромността си, само че за жалост - изоставено от страната си!

А тя - тя е едно ентусиазъм, което ни накара да се почувстваме живи и връща очакванията ни, че не сме изгубени още ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР