Усмихнати и непринудени, двамата са застанали един до друг: единият

...
Усмихнати и непринудени, двамата са застанали един до друг: единият
Коментари Харесай

Корида, Франко, Вива Еспаня!: Колко крайнодясна е партия Вокс?

Усмихнати и непринудени, двамата са застанали един до различен: единият с пура в устата и облечен с дънки, другият в костюм на тореадор и с банкенбарди в жанр Елвис. Сантяго Абаскал, началник на крайнодясната партия Вокс тези дни не пропуща опция да се появи дружно с обичания си тореадор Моранте де ла Пуебла.

Политикът е върл обожател на бикоборството, което той възприема като " форма на изкуство, тясно обвързвана с испанската еднаквост ".

В навечерието на парламентарните избори на 28 април Абаскал възхвалява освен коридата, само че и други обичайни испански традиции като фламенкото и лова - обичани тематики на неговата новопоявила се партия, която поражда все по-голямо безпокойствие на политическата сцена.

Четирийсет и тригодишният Абаскал осъзнава, че залогът на изборите е огромен. За първи път след края на диктатурата на Франсиско Франко през 1975 година, партия от крайната десница може да влезе в Народното събрание в Мадрид. Ако социологическите изследвания са правилни, даже с двуцифрена поддръжка още през цялото време.

Това към този момент се случи на районните избори в Андалусия през декември, където Вокс завоюва 11 % от гласовете. Сега учредената през 2013 година партия споделя ръководството там в коалиция с консервативната Народна партия (НП) и демократичната " Сиудаданос " ( " Гражданите " ). Това постави завършек на 36-годишното владичество на на социалистите в региона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР