Услугата за споделена мобилност – SPARК, разширява автопарка си в

...
Услугата за споделена мобилност – SPARК, разширява автопарка си в
Коментари Харесай

SPARK разширява автопарка си със 100 автомобила Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric, закупени от SFA

Услугата за споделена подвижност – SPARК, уголемява автопарка си в България със 100 нови автомобила, закупени от „ София Франс Ауто “ (SFA). Петдесет от тях са Peugeot e-208 и петдесет - Opel Corsa Electric, като доставката и въвеждането им в SPARK ще се реализира поетапно. С тази договорка общият размер на автопарка на SPARK в България доближава над 750 изцяло електрически автомобила.

Двата електрически модела, които ще внесат лятно въодушевление по улиците, бяха показани на особено събитие през днешния ден в столичния търговски център The Mall, където се намира и най-големият хъб от станции за бързо и супер бързо зареждане на електрически автомобили в страната – над 20 зарядни точки с мощ до 180 kW.

„ Радваме се, че за повторно в границите на няколко месеца можем да обявим нарастване на автопарка си и то още веднъж в обилни размери. С тези два нови модела можем да отговорим както на възходящото потребителско търсене в София и Пловдив, по този начин и на покачвания интерес за корпоративно прилагане на услугата SPARK от страна на компании, които търсят благоприятни условия за дейно нарастване на служебния автопарк с електрически коли, възстановяване на превоза от и до офиса, както и обществени тласъци за чиновниците “ – разяснява Димитър Стоянов, изпълнителен шеф на SPARK за България.

Ключово преимущество за избора на Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric е, че са представители на по-новото потомство електромобилност. За него е особено по-висок клас на съоръжение, повече системи за сигурност и за подкрепяне на ръководството, и вероятен пробег от над 300 км, като колата поддържа опция за зареждане с до 100 kW и лишава към 30 минути да се зареди изцяло на бързозарядни станции с подобен потенциал.

SPARK е услуга, която разрешава наем на електромобил през мобилно приложение, както краткосрочно – за няколко минути или часа, по този начин и за дни, седмици и даже месеци посредством дълготрайни пакети. Калкулирането на цената за услугата е на база време и изминати километри, а наемането и освобождението на колите се прави през мобилното приложение и във всяка точка в границите на обособените SPARK зони в София и Пловдив, които покриват по-големите елементи и на двата града.

„ Радостни сме, че един от водещите оператори за споделена подвижност в Европа избра точно нашите коли за разширение на потенциала си. Благодарение на напъните на комерсиалния екип на едно от най-успешно представящите се дилърства на „ София Франс Ауто “ – „ SFA Retail София-1 “ на бул. „ Цариградско шосе “, както и с поддръжката на доста други сътрудници и сътрудници, през днешния ден имаме опция да завършваме първия стадий от тази много огромна договорка за стандартите на България. Преговорите за нея се водеха над три години и дружно трябваше да се оправим с значително провокации, подбудени от непрекъснато изменящата се конюнктура. Надявам се обаче, че през днешния ден слагаме началото на едно дългогодишно партньорство сред SFA и SPARK “ – разяснява Калоян Кутин, търговски шеф на SFA.



Peugeot е-208 – до 362 км пробег с едно зареждане
Peugeot e-208 има най-съвременните системи за сигурност и е доста прелестен за шофиране с помощта на електрическата си технология в композиция с PEUGEOT i- cockpit® и компактния си волан. Двигателят с мощ 100 kW (136 к.с.) и въртящ миг 260 Nm от 0 км/ч подсигурява незабавна реакция.

Пробегът с едно зареждане на батерията от 50 kWh е 362 км. Моделът е планиран за ниска междинна консумация на сила от към 13,3 kWh на 100 км. Може да бъде зареждан както на общоприета AC станция (11 kW), по този начин и на бърза DC станция (100 kW), която обезпечава от 20% до 80% от потенциала на батерията за по-малко от 25 минути.

„ E-208 е най-продаваният електрически автомобил в сегмента си за миналата година в Европа и илюстрира сполучливата електрификация на гамата на Peugeot, както и тактиката на марката до 2030 година да се оферират само електрически коли “ - добави Калоян Кутин, който е и бранд управител на Peugeot към SFA.

Opel Corsa Еlectric – до 359 км пробег с едно зареждане
Corsa Еlectric е стилен, маневрен и удобен автомобил, съвършен за градски условия. Моделът предлага най-модерните технологии в областта на електрическата подвижност, в това число термопомпа като част от общоприетото съоръжение, както и голям брой системи за асистенция на лидера. Разполага с напълно цифрово инструментално табло и с до 10- инчов сензорен екран за мултимедията с опция за репликиране на смарт телефон.

Със своя самостоятелен пробег от 359 км съгласно стандарта WLTP1, петместният автомобил е изцяло подобаващ за ежедневна приложимост без никакви ограничавания. Акумулаторната батерия с потенциал 50 kWh може да се зареди до 80% единствено за 30 минути. Удоволствието от шофирането също е обезпечено с помощта на задвижващата система на модела. Чрез оптималната си мощ 100 kW (136 к.с.) и въртящ миг 260 Nm, който е разполагаем когато и да е, електрическият модел има отлични реакции и превъзходна динамичност на пътя.

„ За нас е огромно задоволство, че SPARK се стопираха и на марката Opel за нарастването на автопарка си. Сигурен съм, че Corsa Electric доста бързо ще показва и потвърди своите отлични експлоатационни качества, комфорт и динамичност при шофиране. Вярвам, че моделът скоро ще стане желан избор за клиентите на SPARK. Желаем на всички тях безаварийно и прелестно прекарване със споделената подвижност, обезпечена на толкоз високо и професионално равнище от нашия сътрудник “ – разяснява Вихрен Горанчев, бранд управител на Opel към SFA.

*Източник: София Франс Ауто (SFA)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР