Условни присъди от по 1 година и 6 месеца с

...
Условни присъди от по 1 година и 6 месеца с
Коментари Харесай

Условни присъди за двама инспектори от БАБХ-Бургас за подкуп

Условни присъди от по 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен период получиха двама инспектори от ОБДХ - Бургас, подсъдими за искане и приемане на рушвет, оповестиха от прокуратурата.

Единият наказан е Петър А. (инспектор в отдел " Контрол на храните " при ОБДХ - Бургас), другият - Мая К. (главен контрольор в отдел " Контрол на храните " при ОБДХ - Бургас).

Отстраниха от служба двама инспектори от БАБХ-Бургас поради подкупи

Те са подсъдими за това, че през интервала сред 29 август 2017 година и 05 септември 2017 година в град Несебър като съизвършители, на първата дата (29 август 2017 г.) са поискали 500 лв. от С.М. рушвет от шеф и едноличен притежател на ресторант.

Парите са били, с цел да не сформират акт за открити административни нарушавания, въз основа на който да бъде издадено наказателно разпореждане. Подкупът бил и да не ревизират в кухнята на обекта, с цел да видят има ли и други нарушавания по Закона за храните.

На втората дата (05 септември 2017 г.), двамата инспектори приели от С.М. 500 лв..

На всеки от подсъдимите е наложена и " санкция " в размер от по 1500 лв.. Петър А. и Мая К. са лишени от право да упражняват специалност или активност, обвързвана с държавни контролни функционалности за период от три години.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
/news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР