Условията за подобряване върховенството на закона не са изпълнени от

...
Условията за подобряване върховенството на закона не са изпълнени от
Коментари Харесай

Европарламентът блокира 70 милиона евро за Турция

Условията за възстановяване върховенството на закона не са изпълнени от Анкара, счита бюджетната комисия
Бюджетната комисия на Европейския парламент реши да анулира отпущането на 70 милиона евро предприсъединителни помощи за Турция с основанието, че изискванията за възстановяване върховенството на закона не са изпълнени от Анкара. Комисията сподели, че средствата ще бъдат изразходвани за миграционни стратегии, съобщи БГНЕС.
Според годишния отчет за ситуацията в Турция от април, страната доста се е отдалечила от Евросъюза, изключително в области като върховенството на закона и главните права посредством намаляване на ефикасните инспекции и салда в политическата система, гласи изказване на членовете на комисията.
Те поддържаха план за изменение на бюджета, в който комисията предлага прехвърлянето на 70 милиона евро, предопределени за Турция, за подсилване на Европейския инструмент за съседство посредством бюджетни заеми за поети отговорности - за покриване на дейностите, свързани с миграционния маршрут в Централното Средиземноморие, и за осъществяване на част от уговорката на Европейски Съюз за Сирия - и да усили филантропичната помощ с 35 млн. евро посредством бюджетни заеми за заплащания.
Проектодокладът беше признат с 27 гласа "за ", 1 „ срещу “ и 4 "въздържал се ".
За да влезе в действие, планът за поправен бюджет би трябвало да бъде утвърден с гласоподаване в пленарна зала в Народното събрание, планувано за 3 октомври, прецизира БГНЕС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР