Условията във високите части на планините вече са зимни, което

...
Условията във високите части на планините вече са зимни, което
Коментари Харесай

Планинската спасителна служба: Не подценявайте зимната планина

Условията във високите елементи на планините към този момент са зимни, което изисква зимна екипировка, инвентар и познаване на терените, предизвестяват от Планинската избавителна работа (ПСС) във фейсбук. Не подценявайте зимната планина, приканват планинските спасители. 

ПСС припомня на туристите да не подценяват планинските терени, както и метеорологичните условия в планината, защото това крие съществени опасности. Преди да се насочите към планината, обърнете особено внимание на оборудването, обувките и инвентара, с които поемате към планинските региони, припомнят планинските спасители.

Ходенето самичък в планината води до съществени опасности, не тръгвайте сами, предизвестяват от ПСС. Те поучават още туристите да ревизират метеорологичната прогноза и изискванията за региона, както и маршрута, по който потеглят. 

„ Качете на телефона си мобилното приложение на ПСС. Много от мобилните телефони имат опция за изпращане на координатите на местоположението им. Уверете се, че знаете по какъв начин да го извършите “, споделят още от ПСС.

Вчера беше избавен тежко потърпевш задграничен екскурзиант в региона на Вихрен. Акцията е извършена при сурови метеорологични условия, оповестиха планинските спасители от отряда в Банско. Един от проблемите в тази обстановка е, че мъжът е бил самичък в прехода си, бил е и с несъответствуваща за зимната планина екипировка, показаха спасителите. Пострадалият задграничен екскурзиант е с голям брой фрактури. 

Предимно слънчево, само че прохладно е в планините през днешния ден, чака се и утежняване на времето, предизвестиха по-рано от ПСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР