Усложнена зимна обстановка в цялата страна – поради обилен снеговалеж,

...
Усложнена зимна обстановка в цялата страна – поради обилен снеговалеж,
Коментари Харесай

Снегът затвори пътища, катастрофа спря три трамвая по част от маршрута им

Усложнена зимна конюнктура в цялата страна – заради изобилен снеговалеж, мощен вятър и навявания е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона от 5 до 10 км на Автомагистрала „ Люлин ”.

Снегът затвори пътища в страната, най-вече се натрупа в Кюстендил и Видин – до 20 см. Ограничено е прекосяването на камиони над 12 тона и през проходите „ Пампорово ”, „ Рожен ” и „ Превала ”, както и по път Девин – Михалково за снегопочистване.

Поради снеговалеж и навявания напълно е затворен за придвижване пътя Свищов – с. Горна Студена. Затворен за тежкотоварни коли над 12 тона е пътят сред селата Павел и Царевец. От АПИ оповестиха, че над 1000 машини в цялата страна почистват републиканската пътна мрежа.

Прогнозата е, че целият ден снеговалежът ще продължи. Той е придружен и със мощен вятър, който предизвиква и снегонавявания. Улиците и пътищата са заснежени, само че все още градският превоз се движи по всички направления. Поради ПТП трамваите 4, 5 и 11 въртят на Бъкстон , сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия.

" Тежка е обстановката. Работи се за освобождение на придвижването, само че все още жителите би трябвало да знаят придвижването на трамваите. Навсякъде градският превоз се движи. Усложнена зимна конюнктура. Затруднено е придвижването и на коли, и на пешеходци. Моля, всички жители да почистят пред домовете и офисите си ", съобщи Фандъкова.

" Почистването ще продължи целия ден, само че, в случай че някой има опция и няма нужда да излезе с персоналния си автомобил, да го направи, а тези,които ще излязат с автомобил, дано да са готови. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени. Обстановката във Витоша е усложнена. По данни на избавителната работа температурата е -12 градуса, мощен вятър и заплаха от лавини. Най-добре да не разрешаваме жителите да се качват в планината. Ако има потребност по отношение на разчистване, ще затваряме булеварди и улици, с цел да бъдат почистени, добави Фандъкова. 

В София 182 снегорина обработват огромните булеварди. 

,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР