Усложнена е пътната обстановка в София заради падналия първи сняг

...
Усложнена е пътната обстановка в София заради падналия първи сняг
Коментари Харесай

Пътната обстановка в София е усложнена, снегът пак ни изненада |

Усложнена е пътната конюнктура в София поради падналия първи сняг за сезона.

Закъсал рейс има на бул. " Симеоновско шосе ". Проблем има и с контактната мрежа за трамваите по бул. " Граф Игнатиев ". Към 7 ч. в сектора сред пл. " Славейков " и метростанция " Стадион Васил Левски " близо 10 трамвая изчакваха на място. Поне два спешни екипа работеха по премахване на вредите в сектора, заяви БНР.

4 дървета са отстранили от пътните платна екипите на спешното звено в разнообразни региони на града.

Една компания ще бъде санкционирана поради закъснение в почистването - тази, която дава отговор за регион " Триадица ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на терен и персонално ревизира работата на почистващите компании.

На терен са всички екипи, както 178 почистващи машини, по този начин и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция. Продължава почистването. Това сподели на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ предпочитано се почистват улиците, откъдето минава градският превоз.

Основни булеварди в столичния квартал Младост обаче не бяха помирисали снегорин в 7,15 часа тази заран, видя кореспондент на OFFNews.

Водачите на леки коли са призовани да карат деликатно и със зимни гуми.

Красизир Димитров, началник на спешното звено, уточни къде водачите би трябвало да бъдат изключително деликатни.

" Тази заран би трябвало да извърнат внимание изключително на методите на южната дъга, методите Бистрица, Бояна, Драгалевци, методите към Витоша естествено, на тези, които обслужват хижите. Трябва да са деликатни, би трябвало да са с вериги, изключително за Витоша. Иначе множеството стръмни и рискови места са обработени. В момента се разхвърлят соли, с които се обработват пътищата, тъй че с идването на трафика ще стават на вода главните пътища. В момента такива са бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Сливница ", бул " Цариградско шосе " и бул " Черни връх ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР