Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по

...
Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по
Коментари Харесай

Над 500 снегорина почистват пътищата в страната




Усложнена е ситуацията в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи , където от мощния вятър се образуват преспи и навявания.

528 снегорина почистват пътищата в страната където вали сняг през днешния ден, оповестяват от АПИ.

Обработката на настилките продължава.

За снегопочистване, изобилен снеговалеж и навявания е лимитирано прекосяването на всички моторни транспортни средства през най-високия старопланински проход " Троянски " и през Дюлинския проход /път III-906 Гюльовца - Дюлино/.

Ограничено е придвижването на всички моторни транспортни средства по третокласните пътища III-2902 Аксаковска гледка - Кичево в област Варна, III-2932 Крушари - Полковник Дяково и III-7103 Крушари - Оногур в област Добрич. За снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварните коли над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян , както и през проходите " Печинско ", " Рожен ", " Превала " . Движението на останалите коли по републиканската пътна мрежа в област Смолян се реализира наложително с вериги.

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия. Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
 Облачно и студено
Облачно и студено

Прогноза за времето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР