Усилията на правителството за стратегическата инвестиция на Фолксваген у нас

...
Усилията на правителството за стратегическата инвестиция на Фолксваген у нас
Коментари Харесай

Усилията за сделката с Фолксваген продължават

Усилията на държавното управление за стратегическата инвестиция на " Фолксваген " у нас не престават. Това стана ясно след днешната среща на автомобилния клъстър с премиера Бойко Борисов и министри.

Турция е определена да продължи да се договаря с нея преференциално, само че това не значи, че за нас процесът е завършил и България няма своя късмет за завода на " Фолксваген ". Новината разгласи членът на управителния съвет на клъстъра и президент на България / 2011 - 2016 година./
Росен Плевнелиев, президент на Р. България /2011-2016 /, член на УС на автомобилния клъстър: България е една извънредно почтена опция, която се цени извънредно високо. В идващите месеци ние продължаваме да работим дружно с концерна " Фолксваген " и договарящите екипи, до момента в който няма подписан контракт с една от двете страни, всяка една от тях е опция.
Това, че България е на финала на тези договаряния с Турция и е победила страни като Унгария, Словакия, Румъния и Сърбия е голям триумф, уточни още Плевнелиев.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Последните месеци клъстерът потвърди, че България е подготвена да създава коли. Още няма дефинитивно решение за „ Фолксваген ", напъните на държавното управление не престават.
От основаването на клъстъра през 2012 година броят на фирмите в автомобилостроенето у нас е повишен от 30 на 230, а оборотът им от 2 на 10 милиарда лв., бе оповестено още след срещата. На нея е било решено в България да се изградят трасе за тестване на самостоятелни коли и лаборатория за 5G мрежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР