Усили се снеговалежът в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Какви

...
Усили се снеговалежът в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Какви
Коментари Харесай

Сняг на парцали над Пловдив, синоптиците обещаха да натрупа!

Усили се снеговалежът в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Какви са прогнозите за идващото денонощие на синоптиците към Българска академия на науките? През нощта в по-голямата част от страната снеговалежите ще продължат и снежната завивка ще се усили още. Ще продължи да духа слаб, до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, по Южното Черноморие до 2-4°. Утре още преди обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, само че по-късно още веднъж ще се вплътни. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните региони още веднъж ще завали сняг. 
Максималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие до 7-8°. През нощта против сряда тук-там в останалата част от страната ще превали слаб дъжд и ще се образуват поледици. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за януари - ще се намалява и към този момент ще е по-ниско от междинното за месеца.
Над планините ще е най-вече облачно и мъгливо. През деня преваляванията краткотрайно ще спрат, само че вечерта в масивите от Западна България още веднъж ще завали сняг. Ще духа сдържан югозападен, а по билата мощен до плевел западен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Още преди обяд преваляванията ще спрат. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха: 4-8°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР