Усилено върви строителството на спортна зала „Арена Шумен“, догодина за

...
Усилено върви строителството на спортна зала „Арена Шумен“, догодина за
Коментари Харесай

Лили Иванова приела да пее за откриването на „Арена Шумен“

Усилено върви строителството на спортна зала „Арена Шумен“, следващата година за празника на града /11 май б.а/ шуменци ще я имат разполагаем. Това сподели градоначалникът Любомир Христов и издаде, че даже е приказвал събитето да бъде ознаменувано с концерт на примата Лили Иванова. Най-вероятно това е станало тази есен, когато тя изнесе концерт в Шумен, а кметът я поздрави особено. Имал е диалог и с внуците на композитора Панчо Владигеров – близнаците Александър и Константин Владигерови, които също са приели.

Междувременно спортисти от района също възнамеряват надпревари в новата спортна зала следващата година. Сред първите декларирали предпочитание да употребяват залата бяха мажоретки-пенсионерки от клуб „Мадарски конник“, тъй като през юни 2018 година Шумен ще е хазаин на народен обзор на спортните клубове на пенсионерите.

След довеждане докрай на строителството и цялостното окомплектоване на залата, въвеждането й в употреба може да отнеме месец, сподели градоначалникът. До откриването би трябвало да е готово и цялостното благоустройство към спортното оборудване, което ще бъде за над 3 млн.лв. Пусната е социална поръчка за две кръгови кръстовища, разширение на едната лента за придвижване пред залата, нови тротоари, две автоспирки, канализация на прилежаща улица „Перуника“.

Както „Труд“ писа, строителството на спортната зала за 8,5 млн. лева, отпуснати от държавното управление, започва през февруари т.г.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР