Усилена дейност течеше днес на благоевградското кръстовище на улиците „Славянска”

...
Усилена дейност течеше днес на благоевградското кръстовище на улиците „Славянска”
Коментари Харесай

Година след смъртта на студентка в Благоевград, общината сложи светофар на лобното й място

Усилена активност течеше през днешния ден на благоевградското кръстовище на улиците „ Славянска” и „ Дойран”. Страховитото кръстовище от години смущава съня на благоевградчани с честите си произшествия, заплахата от секване и един смъртен случай, ужасил града за месеци наред.
Преди една година студентката Фатме губи живота си на оживеното кръстовище, откакто товарен автомобил я опустошава. Съдът не потвърди виновността на водача, само че казусът провокира вълна от отрицателни реакции срещу общинската администрация.
След случая общината даде обещание редица ограничения: светофар, непрекъснат полицейски конрол и смяна на пътната настилка. Засега съумяха да изпълнят единствено едното от изискванията: пътната настилка.
Тази сряда обаче стартира работата по построяването на светофарна уредбаа. Работниците се появиха на улицата малко преди обяд, с цел да инсталират началната част на уредбата. Очаква се цялата апаратура да проработи до един месец.
„ С монтирането на светлинната уредба ще бъде контролирано придвижването на моторни-превозни средства и ще бъде улеснено прекосяването на пешеходци по една от най-натоварените артерии в града”, разясниха от общинската администрация.
Бдителни жители обаче незабавно разясниха, че правата изобщо не е следена от органите на реда, както беше дадено.
„ Аз съм водач и колоездач и искам да споделя, че улицата в посока от поликлиниката към болничното заведение всяка вечер се употребява за гонки на коли и мотори. Не считам, че това е мястото”, разяснява мъж от Благоевград.
Живеещи в квартала разясниха пред , че чакат с неспокойствие светофара. Те ставали постоянно очевидци на леки произшествия, или погрешно изпреварване, по тази причина новото усъвършенстване сигурно ще облекчи всекидневието им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР