Усетил жегата от подсъдимата скамейка, банкерът беглец Цветан Василев прави

...
Усетил жегата от подсъдимата скамейка, банкерът беглец Цветан Василев прави
Коментари Харесай

Възмездието идва! Цветан Василев лети към подсъдимата скамейка за изночването на КТБ! Беглецът в отчаян опит да се спаси!

Усетил жегата от подсъдимата пейка, банкерът дезертьор Цветан Василев прави нови жалки опити да заблуди обществото с водопад от неистини в доближени до него жълто-кафяви медии. Качен на дирижабъла си в Белград, Василев за следващ път разявява мантрата за разграбените активи на КТБ, единствено че пропуща своето присъединяване и това на българския Фетуллах Иван Костов. Двамата ортаци скоро ще изясняват пред магистратите и обществото по какъв начин преди повече от 10 години сътвориха пирамидата, с цел да я ограбят.

Василев, който нарочна избра да се скрие в страна отвън Европейски Съюз, каквато е Сърбия, с цел да избегне екстрадицията, към момента си мисли, че в България е останал и един човек, който да повярва на безобразните му неистини.

На него, обаче ще му се наложи да изясни схемата му за завладяване на военнопромишления комплекс, в която взе участие дружно със скандалноизвестния ексслужител на " Кинтекс " Емилиян Гебрев.

Именно през Гебрев Василев продължава да държи контрола в златоносното българско дружество " Дунарит ". Макар да е бил финансиран от КТБ с заеми за над 90 млн. лв., „ Дунарит “ в никакъв случай не е предоставял съответни обезпечения против вземаните заеми. Така от момента, в който КТБ бе сложено под спецнадзора на Българска народна банка, а в следствие оповестено в неплатежоспособност, вървят опити за отмъкването на военния цех.

Първият бе посредством договорката за 1 евро, при която белгиецът с московски паспорт Пиер Луврие предяви искания над „ Дунарит “, „ Авионамс “, БТК, НУРТС, „ Фърст диджитал “ и ГАРБ. След като измамата бе изобличена, Луврие самичък се отхвърли от скандалната договорка, само че опитите на Василев да постави ръка върху стратегическите сдружения, мастити кредитополучатели от КТБ продължи.

При „ Авионамс “ и „ БТК “ той към този момент дефинитивно се провали, като страната към този момент притежател на първата компания, а втората бе продадена на открит търг в Лондон. Въпреки това, благодарение на Гебрев, продължава да опитва да отмъкне „ Дунарит “. За задачата, обвързваното с Василев управление на завода, утвърди в края на предходната година повдигане на капитала на сдружението с единствената цел притежател на акциите му да стане „ Емко “ на Гебрев. Престъпният тандем прибягна до това средство, с цел да заобиколи запорите, наложени върху „ Дунарит “, само че към този момент решението към момента не е съумяло да влезе в действие, тъй като текат каузи и не е вписано в Търговския указател.

Името на Гебрев се свързва с няколко скандални случая. Последният е обвързван с следствие на ДАНС, по което се ревизират контракти за 57 млн. евро в държавното оръжейно сдружение „ Кинтекс”. Контрактите се ревизират по следствие за източване на компанията. Преди няколко месеца сътрудници на родното ФБР и представители на Софийската градска прокуратура отидоха в сдружението, с цел да търсят документи за източване на държавната оръжейна компания. Това ставало посредством неизгодни контракти, подписани от държавния оръжеен търговец - компанията на Гебрев ”Емко”, обясниха източници измежду проверяващите. Дотук инспекцията е посочила, че „ Кинтекс” е била медиатор по покупко-продажби на разнообразни частни компании със страни от Третия свят. Името на Гебрев се свързва и с други кавги. Негови бяха гръмналите оръжейни хранилища в Севлиево. Беше и претендент да приватизира ВМЗ – Сопот, и „ Арсенал”.

Компетентните органи са на път да разплетат скандалната спекулация, от което по тялото на Василев избиват реки от студена пот, макар юлската жега.

Жадната за облага уста на Василев също ще пресъхне, откакто стане ясно по какъв начин и за какво е харизал едно от най-доходоносните български предприятия " Петрол " на сподвижника си Ганчев.

Вълшебният дирижабъл на Василев скоро ще го върне назад на българска земя, където ще има преден удар с правораздаването в Специализирания съд, който за наслада не е покорен от приятелите му Лозан Панов и носача на тенис ракетите му Калоян Топалов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР