Усети се тръпка от вчерашната следизборна вечер, че трябва да

...
Усети се тръпка от вчерашната следизборна вечер, че трябва да
Коментари Харесай

Бакалов: Борисов наложи див популизъм по македонския въпрос

" Усети се тръпка от вчерашната следизборна вечер, че би трябвало да отстояваме своите позиции за Македония, да не отстъпваме за приемането им в Европейски Съюз, до момента в който... Всъщност до момента в който какво? Аз не съм чул ясна съответна българска позиция по въпроса.

И едно разяснение - по конституция президентът не дефинира външната политика, а държавното управление, въпреки че непрестанно желаеха да го вкарат в такава роля. Второ - служебно държавно управление не може да взима значими външнополитически решения, те изискват ратификация от парламент ", журналистът Иван Бакалов с обява в обществените мрежи. И добави:
Иван Бакалов: Ако Слави Трифонов постави кол в колелото на новия парламент, публичното неодобрение ще го смачка до дъно
" Правителство без ГЕРБ може да има единствено в коалиция сред четири партии - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България. Една от тях в случай че се отдръпна, няма болшинство...

" Сега ни следва избор на постоянно държавно управление, в коалиция или с поддръжка на четири партии. Една в случай че се отдръпна, държавното управление пада. И при този див популизъм и измама, който Борисов трансформира в стандарт на политиката у нас, може да се чака, че македонският въпрос ще бъде употребен междупартийно с всичка мощ. Спомнете си какво сподели Борисов на Заев, когато го посети в София - " Ще те излъжат " - т.е. имаше поради, че служебното държавно управление и президентът ще го излъжат. Все едно Борисов не е българин и не съставлява България.

Вече мирише на нови избори, тъй като Българска социалистическа партия в лицето на Нинова се заканва да не отстъпва за Македония (ИТН също са готови), а сме сами изолирани в целия Европейски Съюз по този въпрос и натискът от всички страни е голям.

Какво тъкмо желаеме? Какво да не отсъпим? Че те са българи? Българи са, но множеството имат друго съзнание и са настроени антибългарски. Да ги накараме да подпишат контракт, че са българи? Че няма македонски език? Има, и още по какъв начин - посръбчен акцент, който разбираш незадълбочено, и не можеш без прецизен превод.

Да разрешат там българска партия, с изключение на албанска? Това значи автоматизирано македонска у нас. И май натам отива работата. Те няма да си пренапишат историята за няколко месеца, последователно ще проумяват какъв брой са лъгани. Единствено можем да пожелаваме да отстранен антибългарската агитация от учебниците.
Бакалов: Няма ли някой из медиите да издума нещо за социологическите организации?
Абе, няма ли някой из медиите да издума нещо за социологическите организации? Да подцениш близо на половина спечелилия в изборите, да надуе...

Нямаме териториални искания, не желаеме да ставаме една страна (пази Боже - добре са си отделно). Интересно е да се чуят оферти - какво тъкмо да желаеме от македонците? "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР