Усещате ли, че въздухът в дома ви е сух? Сухият

...
Усещате ли, че въздухът в дома ви е сух? Сухият
Коментари Харесай

Как да овлажниш въздуха у дома, ако нямаш овлажнител?

Усещате ли, че въздухът в дома ви е изсъхнал? Сухият въздух в пространствата може да се появи през цялата година, само че е изключително видим през зимните месеци. С понижаването на температурите и включването на отоплението в дома той става по-сух и може да изпитате признаци като сълзене на очите, суха и раздразнена кожа, сухи лигавици или даже проблеми с нощния сън. Изпитването на признаци вследствие от сухия въздух са постоянно срещани, само че в действителност има някои трикове (както положителни, по този начин и по-малко ефективни) за повишение на влажността в дома!

1. Зелени растения

Зелените растения извършват две функционалности - от една страна, те са декоративни, само че също по този начин е известно, че покачват влажността в помещението. Ето няколко образеца за положителни попадения, в случай че желаете да увеличите влажността в дома си благодарение на растения:

- Златна палма

- Епипремнум ауреум (Дяволски бръшлян)

- Буш палма

- Алое

- Бамбупалм

- Хлорофитум (Зелена лилия)

- Бандрацена

- Дърво на живота

- Каучуково дърво

- Фикус

- Филодендрон със сърцевидни листа
Без да употребявате апарат, има 6 метода да овлажните въздуха вкъщи
Сухият въздух е спънка през зимния сезон, защото в случай че се отопляваме на климатик, гърлото и лигавицата ни страдат. Той може да е причин...
Прочети повече
- Пеперомия

- Фикус Лирата

- Арека, кокосова палма

Растенията могат да бъдат положително решение, само че имайте поради, че са нужни много на брой, с цел да постигнете същите резултати като с овлажнител.

2. Мокро пране
Как да овлажним въздуха у дома, без да купуваме скъпи уреди
Сухият въздух вкъщи е проблем, с който можете да се сблъскате както през зимата, по този начин и през лятото. В тази обстановка е най-добре да из...
Прочети повече
Трик на домакинята е да закачи прането в стаята, защото мокрите или влажни облекла могат да усилят влажността. Ако живеете в жилище с по-малка повърхност обаче, съществува риск прането да заеме прекалено много място и пространството елементарно може да се претрупа.

Може да не е елегантно, само че окачването на прането върху радиаторите също оказва помощ да се направи въздухът по-влажен. За задачата просто прострете влажните облекла вкъщи и също се насладете на прелестен и чист мирис.

3. Купи с вода

Последният съвет е да ползвате купи за вода. Тъй като тя се изпарява, влажността в дома се усилва, само че тук е същото като при растенията - може да са нужни релативно огромен брой купички с вода, с цел да се усили влажността толкоз доста, че да се усети. Има и различен противен миг - би трябвало да внимавате да не ге настъпите или разсипете по някакъв различен метод.

Друг елементарен, само че ефикасен способ се състои в слагането на съд с вода върху печката за дълго време. Оставете да ври, до момента в който съвсем изцяло се изпари и въздухът незабавно ще придобие по-висока степен на мокрота. Може да добавите и билки към водата. Така въздухът ще е още по-приятен.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР