Усещането на уют при приготвяне на храната идва в момента,

...
Усещането на уют при приготвяне на храната идва в момента,
Коментари Харесай

Бързи и лесни идеи за сурови сладки

Усещането на уют при подготвяне на храната идва сега, когато ароматът се разнася из кухнята по време на печенето. Това не е наложително, има случаи, в които десертът не се пече, само че ухае не по-малко изкусително. А когато рецептата е лесна, лишена от подозренията дали ще се получи добре и откакто е изпечено, тя в действителност се трансформира в обичана. Такива са множеството предписания за сурови сладки. Можем да кажем - лесни като детска игра. Ето някои от тях.

Сурови бонбони

Шоколадовите бонбони са обичани освен на децата. Можем са си ги създадем елементарно и в домашни условия, с мирис на карамел и сушени плодове.

Необходими съставки:

- 200 грама фурми

- 50 грама естествен шоколад

- 1 супена лъжица натурално какао

- 4 супени лъжици фъстъчено масло

- ½ чаена чаша слени орехи

- 1 супена лъжица натурално какао за овалване

Приготвяне:

Фурмите се почистват от костилката и се поставят в кухненски робот дружно с фъстъченото масло, какаото и шоколада, разтопен на водна баня. Смила се за 1-2 минути до плътност, подобаваща за оформяне на бонбони.

 Сурови бонбони

В една купичка се поставят смлени ореховите ядки, а в друга-какао. От сместа се оформя топче, към 3 сантиметра в диаметър. Овалва се в орехите. Така се вършат останалите бонбони, като някои се овалват в орехи, а други в какао, с цел да са разнородни. Получават се към 25-27 здравословни бонбона, които се слагат в паница за сервиране и се прибират в ледник за половин час, с цел да се стегнат.

Скалички

Шоколадовите скалички, които някои назовават елхички, са доста известни сладки без печене, които се вършат за по-малко от 30 минути.

Необходими артикули:

- 200 грама какаови чаени бисквити

- 100 грама лешници, орехи или бадеми, леко запечени

- 120 грама разтопено масло

- 2 супени лъжици пудра захар

- 3 супени лъжици натурално како

- 3 супени лъжици алкохол(уиски, бърбан, бейлис)

- 1 супена лъжица ванилов екстрат

 Скалички Снимка: Сия Рибагина

За заливката:

- 50 грама шоколад

- 50 мл течна сметана

- Кокос за поръсване

Приготвяне:

Бисквитите се натрошават и смилат в блендер. Лешниците също се смилат в блендера, същото се прави с орехите или бадемите, в случай че се прави с тях. Добавят се останалите съставки за сладките и се объркват до приемане на еднородна маса.

С ръце се оформят конуси като скалички, и се прибират в ледник за към половин час.

Сметаната се загрява и се прибавя шоколадът, нарязан на ситно, бърка се до приемане на еднородна примес. С лъжичка се залива всяка скаличка и се поръсва с кокос. Държат се на хладно.

Други предписания за лесни сладки, които да опитате са тези за кокосови бонбони и ядкови бонбони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР