Усъвършенстването на трудовото законодателство, насърчаването на заетостта и предприемането на

...
Усъвършенстването на трудовото законодателство, насърчаването на заетостта и предприемането на
Коментари Харесай

Министър Шалапатова разговаря с ръководството на БСК

Усъвършенстването на трудовото законодателство, насърчаването на заетостта и предприемането на ограничения за превъзмогване на дефицита от фрагменти бяха главните акценти по време на срещата на министъра на труда и обществената политика с ръководителя на Българската стопанска камара (БСК) Добри Митрев и управлението на работодателската организация.

В диалога участваха заместник-министрите Гинка Машова, Николай Найденов, Мая Василева и Десислава Стоянова. Дискусията е част от поредицата срещи, които екипът на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) инициира със обществените сътрудници. Ръководствата на МТСП и БСК разискаха тематики, свързани с трудовата миграция, повишението на гъвкавостта на пазара на труда при опазване на сигурността на работещите, дуалното образование и дейното включване в претовареност на хората с увреждания. 

Акцент в диалога беше нуждата от разбор на положението на пенсионната система и предприемането на ограничения за нейното финансово стабилизиране. Министър Шалапатова срещна управлението на БСК и с планувания повсеместен обзор на системата за обществено подкрепяне, който би трябвало да очертае насоките за повишение на ефикасността на поддръжката за хората от уязвимите групи.

Обсъдена беше и тематиката за надграждане на прогнозите на Министерството на труда и обществената политика на търсенето и предлагането на работна мощ посредством проучване на потребностите на работодателите от личен състав с избрани умения и пълномощия, оповестиха от пресцентъра на МТСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР