Усамотена в таванското си помещение, Сузи Сю повдига темата за

...
Усамотена в таванското си помещение, Сузи Сю повдига темата за
Коментари Харесай

Силвия Станоева: Да поемеш отговорност за собствения си талант означава да поискаш да бъдеш видим

Усамотена в таванското си помещение, Сузи Сю повдига тематиката за съзидателността. Тя приказва за отдаването напълно на това, което човек желае и може да прави. Яхва вдъхновението и лети право към фантазиите. В интимната атмосфера на изложба „ Етюд “ таванът на Сузи се преобразува от дребна сцена в цяла галактика. В нея тя пътува из света – действителния и оня, който живее единствено в човешкото въображение, намира се с битовото, с цел да го надмогне, намира се с всяка своя версия, с цел да я усъвършенства, намира се и с Него, с цел да се одобри изцяло. Всичко това в една седмица, тъкмо преди да навърши „ 33 “. Така беше на 29 и 30 април, по този начин ще бъде и на 9 май, когато Силвия Станоева още веднъж ще бъде Сузи Сю.

Актрисата стартира да написа първия си независим моноспектакъл по време на изолацията през миналата 2020 година. Подготвя го за Бъдни вечер, когато не просто Сузи, а самата тя навършва 33, само че го играе за първи път пред аудитория на Велики четвъртък. От сцената тя споделя на феновете какво значи да поемеш отговорност за собоствения си гений, а в ефира на „ Време и пололвина “ го изяснява по този начин:

„ Да поемеш отговорност за личния си гений, аз от ден на ден го разбирам и го съзнавам – това значи да поискаш да бъдеш забележим. “

През миналата година, още веднъж въодушевена от спокойствието, което получава, Силвия Станоева основава „ Монолози в стаята “ – 14 монолога от филми, пиеси и песни на български, британски и италиански език. Пише и сюжет за пълнометражен филм – „ Месец в Рим “. Преди да се трансформира в действителен аудиовизуален роман обаче сюжетът ѝ ще оживее като късометражен филм. По него тя работи с Рон Уейнсбърг, един от учителите ѝ в американското Сол Актинг Студио, където учи онлайн актьорски техники.

Освен актриса, притежател на „ Икар “ за дебют през 2013 година и на отличие за гений на платформата „ Talents Sarajevo “ към Sarajevo Film Festival, Силвия е и певица. След НАТФИЗ приключва „ Поп и джаз пеене “. Записва и албус с норвежкия композитор Ханс Петер Гюндерсен. Това се случва откакто през 2015 година фондация „ Арт офис “ ѝ помога да учи три месеца в студиото на световноизвестната Ивана Чабек в Лос Анджелис. Чабек е работила с артисти като Хали Бери, Чарлийз Терон и Брат Пит.

Всичко, което Силвия прави, се управлява от желанието ѝ да се изрази. А и да поеме отговорност за гения си отвън България. За това, за моноспектакъла ѝ „ 33 “ и за фантазиите като есенция на човешката същина актрисата споделя в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР