Уругвайската полиция арестува началника на личната охрана на президента вчера

...
Уругвайската полиция арестува началника на личната охрана на президента вчера
Коментари Харесай

Шефът на охраната на уругвайския президент е арестуван за схема с издаване на паспорти на руснаци

Уругвайската полиция арестува началника на персоналната защита на президента през вчерашния ден в резиденцията му за хипотетично присъединяване в скица, чиято цел е била да помогне евентуално на стотици съветски жители да получат уругвайски паспорти нелегално, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Прокурорът Габриела Фосати сподели през вчерашния ден вечерта, че Алехандро Астесиано - началникът на защитата на уругвайския президент Луис Лакайе Поу, е разследван за присъединяване в незаконна мрежа, която е издавала подправени съветски удостоверения за раждане. В тях е посочено, че родителите на съветските жители са от Уругвай.

Целта е била руснаците да могат да получат паспорти и други публични документи за идентичност, сподели Фосати.

Според полицейски източници, представени от локални медии, Астесиано е употребявал контакти, които са му разрешили да обработи нужната документи за приемане на паспорти за руснаците.

Много руснаци напущат страната си, откогато стартира съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, както и откакто съветският президент Владимир Путин разгласи в сряда частична готовност.

Астесиано е арестуван малко след завръщането си в Уругвай от пътешестване с президента и синовете му. „ Изненадан съм, както всички вие “, сподели президентът на конференция, която свика през вчерашния ден ненадейно в столицата Монтевидео. „ Отвратен съм “, добави той. Лакайе Поу даде обещание, че прокурорите и служителите на реда, които работят по случая, ще бъдат самостоятелни. Той отхвърли изказванията, че Астесиано има престъпно досие.

По-рано локални медии оповестиха за 20 минали следствия за началника на защитата, свързани с измами, злоупотреби и обири.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР